DMI udsender kategori 1 advarsel: Masser af storm

Det kan blive svært at kontrollere paraplyen, hvis du bevæger dig udenfor i dag. DMI garanterer nemlig, at der kommer kraftig vind, og enkelte steder i Danmark vil det blive med stormstyrke.

Vejret er utrolig svært at gøre sig klog på. Vinteren er officielt slut, hvis man tager et kig på kalenderen, men vejret i marts har allerede startet langt værre ud, end det vejr vi sluttede februar med. Her satte vi rekorder for, hvor tidligt på året vi har haft den højeste varme, men nu er det igen blevet koldt, det blæser og faktisk kan vi forvente storm.

DMI har på deres hjemmeside udsendt en kategori 1 advarsel. Den udsendte de to af i slutningen af februar, hvor det især var den meget tætte tåge, som danskerne skulle passe på. Kategori 1-advarslen der dækker voldsomt vejr, er dog mere passende i denne omgang, hvor det kommer til at storme.

”I løbet af eftermiddagen og aftenen vil der derfor i en stor del af landet blæse en frisk vind til kuling fra vest og sydvest, ved kysterne stedvis hård kuling, med kraftige vindstød. Ved Vadehavet kan man en kort overgang lokalt nå stormende kuling i middelvind, og i den sydlige del af landet vil vinden mange steder nå stormstyrke,” lyder det på DMI.

Vandstanden stiger

Vinden kommer til at aftage en smule i løbet af natten, mens det på Bornholm først vil være i løbet af morgentimerne i morgen, at vinden stilner af.

Den voldsomme vind kommer til at presse vand ind mod vestkysten, og samtidig med at tidevandet er på sit højeste, forventes vandstanden at kulminere på cirka 2.5 meter over det, som DMI kalder Dansk Vertikal Reference.

I løbet af de kommende dage forventes det også, at der kommer masser af nedbør, og det er ikke utænkeligt, at der onsdag, torsdag og fredag kommer hvide krystaller dryssende ned fra himlen, da DMI tidligere lovede, at der ville komme sne i denne uge.

I dag er der dog ingen tegn på sne, til gengæld forventes der nedbør og en masse vind.

Læs også

Drømmejobbet: Bliv betalt for at smage på chokolade i otte timer om ugen

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip