DMI udsender kategori 1 advarsel – Voldsomt vejr

Foto: Shutterstock.com

Man skal være påpasselig, hvis man bevæger sig ud i morgentrafikken. DMI har nemlig varslet voldsomt vejr, hvor sigtbarheden grundet tåge vil være under 100 meter.

Hvis ikke man vidste, at vi fortsat var i februar, så kunne man sagtens tro noget andet, især hvis man tog et kig på temperaturen. I løbet af de seneste to uger er vi nemlig blevet forkælet med næste tocifrede varmegrader hver eneste dag, og solen har flere dage været fremme, så det har lignet et smukt forår.

Alt har dog en ende, og det smukke vejr bliver blandt andet stoppet for en kort stund i dag, hvor det især i morgentimerne vil blive problematisk at se ud.

DMI har udstedt en kategori 1 advarsel på deres hjemmeside, hvilket betyder, at der er voldsomt vejr i vente, og at man i dag skal være rigtig opmærksom, når man bevæger sig rundt uden for. De varsler nemlig om tæt tåge i løbet af nat- og morgentimerne, så sigtbarheden kan være rigtig dårligt.

”På nordsiden af højtryk over Vest- og Mellemeuropa strømmer lun og fugtig luft vestfra ind over Danmark. Når luften kommer ind over de kolde farvande, dannes der tåge mange steder, som i aftenens løb har bredt sig til det meste af landet,” lyder det på DMI’s hjemmesiden, hvor de fortæller, at sigten her til morgen er under 100 meter.

”Tættest er tågen over den sydlige del af landet, hvor sigten flere steder er under 100 meter. I resten er der også tåge mange steder, men her er sigten over 100 meter. Sigtbarheden i tågen vil variere noget, men må forventes fortsat at ligge over landet i morgentimerne,” lyder det fra DMI.

Helt op mod 13 grader

Det er dog kun i dag, at DMI advarer mod ”voldsomt vejr”, og det forventes allerede at gå i sig selv igen omkring klokken 10:00, selvom DMi meddeler, at det kan forlænges.

I løbet af ugen begynder vejret dog at blive lidt bedre igen, og allerede fra i morgen kan vi være heldige at ramme helt op på 13 grader.

DMI skriver, at vi i løbet af tirsdagen vil få noget opklaring, og her vil temperaturen ligge mellem 8 til 13 grader. Det samme vil også være tilfældet om onsdagen, mens vi i weekenden forventes at få temperaturer der ligger på omkring 5-8 grader.

Læs også

Ejer efterlod hund i 2 uger: Den blev aflivet på stedet

 

 

Dagens Gossip