DMI udsender kategori 1 varsel - Det bliver voldsomt vejr

Foto: Shutterstock.com

Det bliver ikke nogen mild start på ugen, da DMI har udsendt en kategori 1-varsel om voldsomt vejr.

De fleste danskere er i dag vågnet op til regn, der banker mod ruden. Dagen i dag bliver bestemt ikke for sarte sjæle, særligt ikke hvis man bor i den vestlige del af Nordjylland, hvor DMi har udsendt en såkaldt kategori 1-varsel.

Den står for voldsomt vejr, og det skyldes blandt andet, at der kommer vindstød af stormstyrke, og at vandstanden kommer til at stige voldsomt, hvilket kan skaber oversvømmelser flere steder.

Læs også

Derfor leverede politiet pizza i dansk by

DMI skriver på deres hjemmeside, at vandet i den vestlige del af Limfjorden forventes at stige fra 1.3 meter til 1.4 meter indtil i aften omkring klokken 20.00.

Den forhøjede vandstand skyldes en hel del nedbør, samt en yderst kraftig vind, der vil ende på stormstyrke. I resten af landet forventes det også regn og blæst det meste af dagen, hvor temperaturen vil ligge på mellem 6 og 8 grader.

Vejret resten af ugen

Tirsdag bliver primært tørt og med en del sol. Det bliver en rigtig kold morgen, men temperaturen stiger til mellem 4 og 7 grader i løbet af dagen. Om aftenen kan der komme kraftig vind, som kan udvikle sig til kuling.

Onsdag lidt sol og tørt vejr. Kraftig blæsevejr senere på dagen, og temperaturen vil ligge på omkring 5 til 8 grader.

Torsdag vil der igen komme lidt sol, særligt i Jylland, men der vil også komme enkelte byger. Temperaturen ligger blot på 5 grader, og det forventes at blæse en del senere på dagen.

Fredag bliver en meget overskyet dag, hvor der enkelte steder i landet vil komme slud. Temperaturen ligger på mellem 2 og 5 grader, og igen forventes der kraftig vind.

I weekenden forventes der lignende vejr. Overskyet  temperaturer på omkring de 5 grader og med en del vind.

Læs også

Skat vil fjerne dette fradrag: Får betydning for mange tusinde danskere

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip