Skat vil fjerne dette fradrag: Får betydning for mange tusinde danskere

Foto: Sarah Christine Nørgaard/BT/Ritzau Scanpix

Skattestyrelsen ønsker at ændre på et fradrag, som alle danskere i øjeblikket kan få. Hvis de får deres ændring igennem, vil mange danskere dog blive påvirket af det.

Skatteprocenten i Danmark ligger blandt de absolut højeste i verden, men grundet diverse fradrag, er det muligt for danskerne fortsat at få en ganske pæn lønudbetaling.

Nu ønsker Skattestyrelsen dog at sløje et af de fradrag, som rigtig mange mennesker benytter sig af, men det er en helt særlig målgruppe, der i fremtiden ikke må få fradraget.

Læs også

Dårlig nyhed for mindst en million danskere: Mister penge fra 1. januar

Hvis det står til Skattestyrelsen vil fradraget fra kontingent til a-kasse ikke længere kunne benyttes, hvert fald ikke hvis man har ramt pensionsalderen.

"Tåbeligt signal at sende"

Det er fagbladet 3F, der skriver om den nye fradragsændring, der måske træder i kraft, men det vækker bestemt ikke glæde hos den tidligere LO-formand Harald Børsting, der fortæller, at det er et tåbeligt signal, som Skat vil sende til de ældre.

“Det er et tåbeligt signal, Skat på den måde vil sende til ældre. Alle andre kæmper for, at folk skal blive længere på arbejdsmarkedet,” fortæller han ifølge Fagbladet 3F.

Skattestyrelsen ønsker at sløjfe retten til fradraget fordi, at folk over pensionsalderen alligevel ikke kan få dagpenge. Ifølge Skattestyrelsen kan seniorer få den samme rådgivning gratis i jobcenteret, og derfor bør de altså ikke få fradrag for deres a-kasse kontingent.

I dag kan man som dansker, der betaler kontingent til en a-kasse få et fradrag på op til 6.000 kroner. Det er altså det fradrag, som ældre i pensionsalderen ikke kan få, hvis Skattestyrelsen får deres ændring igennem.

Læs også

Ferie: Sådan får du 16 dages juleferie

 

 

Dagens Gossip