DMI udsender kategori 1-varsel. Risiko for voldsomt vejr

Foto: Shutterstock.com

DMI har udsendt en ny kategori 1-varsel, da der ventes torden og skybrud.

I går åbnede himlen sig over store dele af Danmark, hvor store mængder vand landede på jorden. I dag ventes endnu en dag med mulighed for store mængder regn, dog bliver det i den del af landet, der ikke fik den største tur i går.

Således ser det ifølge DMI ud til, at stort set hele Jylland kommer til at gå fri, mens det kun er den absolut sydligste del af landet, der bliver ramt. Derudover ventes Fyn og hele Sjælland også at blive ramt.

Læs også

Stort svindelnummer: 100.000 kan have fået falsk coronasvar

Der er varsel om skybrud og torden for Sjælland og Lolland/Falster. Varslet er gældende mandag fra klokken 08:00 til 15:00.

Det er et lavtryk over Frankrig og Belgien der trækker mod nordøst, og her danner et område med regn- og tordenbyger sig. Området med byger ventes at trække op over Lolland/Falster og videre mod Nordøst, og derfor går jyderne umiddelbart fri.

I forbindelse med skybruddet kan der falde mellem 15 og 25 millimeter på en halv time.

Temperaturen i denne uge

Vi lakker mod enden af juni, men det betyder altså ikke, at vi får varmere vejr. Tværtimod vil vi opleve en nedgang i temperaturen, og det starter allerede i dag mandag.

Efter flere dage med mere end 30 grader, skal vi vænne os til en ny hverdag. I dag mandag ventes mellem 15 og 23 grader i hele landet, og tirsdag ventes mellem 18 og 23 grader.

Onsdag falder temperaturen en smule igen, og her ventes 15 til 20 grader, hvilket også ventes torsdag.

Fredag begynder temperaturen at stige lidt igen, da vi kan få op til 23 grader, inden vi lørdag får mellem 17 og 22 grader.

Ifølge DMI vil det blive lidt varmere søndag og mandag, men til gengæld også med mulighed for lokale regn- og tordenbyger.

Læs også

Efter påkørsel af betjent: Nu er flugtbilist anholdt

 

 

Dagens Gossip