DMI udsender varsel: Storm på vej

Foto: Shutterstock.com

Det var forventet, at der ville komme vindstød med storm- og orkanstyrke, men nu viser det sig, at det kan udvikle sig til en regulær storm.

Et kraftigt lavtryk siger mod Skandinavien på søndag, og det kan i værste fald betyde, at der kommer en storm til Danmark.

Allerede for et par dage siden stod det klart, at det i løbet af aftenen og natten til mandag ville komme kraftige vindstød med storm og orkanstyrke.

Læs også

22-årig ung mor gik til lægen med blå mærker - Ugen efter var hun død

Nu har DMI dog udsendt en decideret varsel, da det kan blive endnu værre end først antaget, og årets første storm kan dermed være på vej til landet.

DMI skriver nemlig, at prognoserne der går så langt frem i tiden, er forbundet med nogen usikkerhed, og derfor kan det hele ændre sig, og så er der risiko for, at der kommer en decideret storm i middelvinden.

Det er fortsat usikkert, hvilke dele af landet der vil blive ramt, og hvor kraftigt, det kan gå hen og blive. I første omgang vurderes det til at være den vestlige del af landet, der er i risikozonen, men det kan hurtigt ændre sig.

Forhøjet vandstand

Foruden den mulige storm i Danmark, er der også en risiko for, at der kommer forhøjet vandstand i Danmark.

Det skyldes, at der kommer en kraftig blæst fra vest, og det kan altså give problemer. DMI skriver, at det eksempelvis kunne være limfjorden, der vil være i fare for at få forhøjet vandstand, men igen er det fortsat usikkert.

Læs også

Bus var ved at køre galt: Så trådte Hus Forbi-sælger til

 

 

Dagens Gossip