DMI udsender varsel til resten af weekenden

Foto: Shutterstock.com

DMI har udsendt en kategori 1-varsel i løbet af lørdagen, og den kommer til at strække sig resten af weekenden. Der er nemlig fare for oversvømmelser.

I løbet af eftermiddagen har DMI udstedt en varsel på deres hjemmeside. Der er tale om en kategori 1-varsel, som betyder voldsomt vejr.

Det er særligt i den vestlige del af Danmark, at man skal passe på. DMI skriver, at der både lørdag eftermiddag og søndag eftermiddag forventes at komme en meget høj vandstand.

Læs også

Tusindvis af ‘penis-fisk’ skyller op på stranden

Lørdag forventes vandstanden højst at komme op til 2.40 meter, hvilket er varslingsgrænsen. Søndag ser det dog noget anderledes ud, og her forventes det, at der kan komme helt op til 2.50 meter i Vadehavet.

Vær opmærksom

DMI opfordrer til, at man er opmærksom uanset om kan kører i bil eller færdes til fods i kystområderne, da den forhøjede vandstand kan føre til oversvømmelser.

Foruden de forhøjede vandstande ved Vestkysten, så forventes det at blive ganske roligt i resten af landet i løbet af weekenden. Det vil primært blive overskyet, mens der også vil falde noget regn og slud.

Synes du at astrologi er spændende, så er der også god grund til at kigge op mod nattehimlen. Stjernesværmen Giminiderne er nemlig over Danmark mellem den 12. og 17. december, men det er særligt ved midnat her den 14. december, at der er størst sandsynlighed for at se det.

Det kræver dog, at der kommer i et hul i skyerne, så det bliver muligt at se.

Læs også

Ringede 112 efter selvmordsforsøg. Ambulancen kom aldrig, nu er han død

 

Dagens Gossip