DMI: Varm vinterferie i vente - Så varmt kan det blive på fredag

Foto: Shutterstock.com

Vi går en varmere tid i møde, og allerede i vinterferien vil temperaturen begynde at sige. Det betyder blandt andet, at vi i løbet af ugen kan komme op på et to-cifret antal varmegrader.

De danske folkeskoler er gået på vinterferie, og det betyder også, at mange forældre har taget fri fra arbejde, så de kan nyde ferie med deres børn. For nogle går ferien måske til udlandet, mens den for andre bliver nydt herhjemme i Danmark.

Hvis man er blandt dem, der ikke vælger at rejse ud af landet, så kan man glæde sig over, at det bliver en langt mildere vinterferie, end den vi havde sidste år. Hvis man derimod havde håbet på, at man kunne lufte kælken og bygge snemænd i denne ferie, så bliver man desværre skuffet.

Hos DMI fortæller de nemlig, at vi får en uge, hvor der stort set vil være tørt, og hvor der er rigtig gode chancer for sol i flere af dagene. Temperaturen bevæger sig også opad, så vi kan nærme os mere end 10 varmegrader.

Fredag bliver den bedste dag

Mens starten af ugen bliver noget moderat, så vil vi få det bedste hver i løbet af fredagen. Det er nemlig her, at vi vil få en del sol, og temperaturen vil ligge på mellem 7-11 grader rundt omkring i landet. Det vil holde sig tørt, mens der vil komme svag til jævn vind fra vest og sydvest.

Lørdag fortsætter hvor fredagen slap, men til gengæld vil der kunne opleves tåge forskellige steder i landet. Temperaturen når heller ikke helt ligeså højt op, og den vil svinge mellem 5 til 10 grader. Igen vil det holde sig tørt, og det vil være stedvis sol forskellige steder i landet.

Hos DMI fortæller de, at udsigten er meget sikker. Det eneste de dog ikke kan være sikre på, er mængden af skol og skyer. Ellers så garanterer de mere eller mindre, at det bliver lidt lunere i luften, og det giver anledning til en gåtur eller to i det danske landskab.

Læs også

Rasmus Seebach gav chimpanser tyndskid og fik en dværgflodhest til at sultestrejke

 

 

Dagens Gossip