DMI varsler brandfare i hele landet

Foto: Christensen Leif/Polnature/Ritzau Scanpix

DMi er ude med en anderledes varsel disse dage, hvor de meddeler, at der er brandfare i hele landet.

Det er næsten ikke til at finde et græsstrå, der bare er det mindste fugtigt her i Danmark. I løbet af den seneste uge har det været knastørt, og temperaturen har været i den høje ende, hvor vi fortsat kan forvente omkring 30 grader.

Vi begynder nu at komme derhen, hvor der stort set ikke skal noget til, hvis der pludselig skal starte en ildebrand, og det er netop det, som DMI varsler mod.

Læs også

Mette Frederiksens udsætter bryllup for Danmarks skyld

På DMIs hjemmeside varsler de nemlig brandfare i hele landet. I særlige dele af landet er der endda stor sandsynlighed for brand, og derfor skal man altså være varsom, hvis man planlægger at grille, tænde bål eller hvis man skodder en cigaret.

“Det er meget tørt, så brandfareindekset er højt, efter de sidste par dage, hvor det har været rigtig sommervarmt,” fortæller DMIs meteorolog Martin Lindberg ifølge B.T.

Se hvor der er størst brandfare

Du har mulighed for at se brandfareindekset via linket her, og her kan du blandt andet se, hvor meget der generelt skal til, før der er risiko for at starte en brand.

I øjeblikket er det særligt i Nordjylland og på Vestsjælland, at der er høj risiko for, at der vil blive antændt en brand ved antændelse af en glød.

I løbet af fredagen bliver risikoen for at starte en brand ikke mindre, da det meget vel går hen og bliver den varmeste dag indtil videre i år.

Læs også

Advarsel: Fødevarestyrelsen tilbagekalder grill-mad

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip