DMI varsler om stor vejrændring: Skybrud og flere dages regn på vej

Foto: Shutterstock.com

Det handler om at få det bedste ud af dagen i dag, for der kommer til at gå en hel uge, før det igen bliver rigtig godt vejr. DMI varsler skybrud og regn i mange dage.

I dag fredag kan vi meget vel gå hen og få den varmeste dag hidtil i 2020, og selvom temperaturen også forventes at være i den høje ende af skalaen i morgen, så bliver det desværre ikke med høj sol.

Først varslede DMI, at der var brandfare i hele landet, da græs, marker, træer og buske i øjeblikket er knastørre, men allerede fra i morgen skal man ikke bekymre sig om brandfare, for der forventes store dele af landet at drukne.

Læs også

Din allergi kan måske beskytte dig mod coronavirus

DMI har her til formiddag meldt ud på deres hjemmeside, at de lørdag eftermiddag forventer, at der kommer en aflang linje med regn- og tordenbyger, som særligt vil blive dannet over den vestlige del af Jylland.

Linjen kommer dog til at bevæge sig i løbet af dagen, og derfor vil store dele af landet blive ramt.

Meldingen fra vejrtjenesten lyder, at der kan komme skybrud, hvor der falder mere end 15 millimeter regn på en halv time. Varslen fra DMI gælder fra lørdag klokken 14.00 til og med klokken 21.00 i Vest- og Midtjylland, mens Østjylland og Fyn varsles fra klokken 17.00 til 23.00.

Foruden skybruddet forventes det også, at der lokalt kan komme tordenbyger.

Flere dage med meget regn

Lørdagen bliver desværre endestationen for det gode vejr for et kort periode. Fra lørdag og frem bliver Danmark nemlig ramt af et hav af mørke skyer, der ikke forventes at gå væk før slutningen af næste uge.

Således ventes der skyer og regn stort set alle dage fra lørdag til og med onsdag. Først torsdag i den kommende uge forventes mere stabilt og tørt vejr med aftagende vind.

Læs også

Var så fuld: Politiet troede, han var dansker

 

 

Dagens Gossip