Din allergi kan måske beskytte dig mod coronavirus

Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Hvis du lider af astma eller allergi, så skal du måske føle dig lovprist. Ny data peger nemlig på, at folk med disse lidelser er mere beskyttede mod coronavirus end andre.

I løbet af sommeren er der millioner af mennesker verden over, der går og nyser eller klør sig i øjnene. Allergien præger nemlig de fleste om sommeren, men lige netop i 2020, bør man måske værdsætte sin allergi.

Data hentyder nemlig til, at folk med allergi faktisk kan være mere beskyttede over for covid-19 end andre personer.

Læs også

Anne Gadegaard smider bh'en i sommersolen: Se billederne her

Det lyder dog besynderligt, for i første omgang da coronavirussen begyndte at hærge hele verden, talte eksperter nemlig om, at det nok særligt var folk med allergi og astma, der kunne blive hårdere ramt.

De nyeste data fra studier i henholdsvis Kina og USA viser dog noget andet.

“Når vi kigger på dataen, der kommer fra studier i USA og Kina, så ser vi ikke det, vi havde forventet,” lyder det fra Doktor Samantha Walker, der er specialist i allergi og immunforsvar ved Asthma UK og British Lung Foundation Partnership ifølge DailyMail.

Færre indlagte end forventet

Dataen fra de to lande viser, at andelen af coronasmittede personer med astma eller allergi, var lavere end resten af befolkningen.

Informationerne har fået eksperterne til at kigge på, om de produkter der bruges til at behandle astma og allergi, måske rent faktisk kan være præventive mod virussen.

“Det har fået os til at stille spørgsmål til, om de midler der benyttes til at behandle disse lidelser, rent faktisk påvirker virussen. Eller er det noget ved immunsystemet ved de personer med astma og allergi, der beskytter mod virussen?” lyder det fra doktoren.

Dataen fra Kina viser, at cirka 5 procent af befolkningen lider af astma eller allergi, og derfor var det også forventet, at 5 procent at disse ville blive smittet med coronavirus.

Den seneste data viser dog, at det er mindre end en procent af de indlagte på hospitaler med covid-19, der led af astma eller allergi. Denne data blev publiceret i Journal of Allergy and Clinical Immunology.

Der er fortsat ikke nok data til, at man kan udelukke, at det blot er et tilfælde. Du skal derfor ikke tage nogen chancer, selvom du har astma og allergi.

Læs også

Mor går viralt: Du har brugt vaskemiddel forkert hele livet

 

 

Dagens Gossip