DMI: Vi nærmer os den første omgang nattefrost

Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Der er en risiko for, at vi allerede i næste uge skal til at skrabe is væk fra bilruderne, når vi skal på arbejder om morgnen. DMI skriver nemlig, at den første omgang nattefrost er på vej, og den kan meget vel komme i uge 40.

Der er ikke meget over vejret i øjeblikket, som vil kunne karakteriseres som sexet. Himlen er primært fyldt med kedelige grå nuancer, og det er meget lidt, vi får lov til at se solen for tiden.

Det eneste vi som sådan kan glæde os med er, at temperaturen fortsat ikke er faldet væsentligt endnu, og at vi faktisk har nogle ganske lune dage foran os.

Tager vi et kig på vejrudsigten for i dag, så forventes det, at der kommer mellem 15 og 18 grader de fleste steder i Danmark. Der vil være mest skyet, og enkelte byger i løbet af dagen. I aften vil der begynde at komme lidt vind, og temperaturen i løbet af natten vil falde til mellem 10 til 14 grader.

Læs også

Ægtepar adopterede 6-årig pige - Viste sig at være en 22-årig ukrainsk dværg

I morgen torsdag stiger temperaturen så en smule, da vi i løbet af dagen forventes at få mellem 14 og 19 grader. Her vil der fortsat være meget skyet, og med stedvis regn rundt omkring.

Om aftenen og natten er der risiko for lidt mere regn, men nattetemperaturen forbliver i den høje ende, så vi får mellem 12 og 15 grader.

Her kommer der nattefrost

Trods at vi snart er færdig med den første efterårsmåned, har temperaturen endnu ikke taget de helt store dyk. Faktisk har vi kun haft en enkelt nat, hvor temperaturen nærmede sig de nul grader, men den kom ikke under tre grader.

Det kommer den dog til på et tidspunkt, spørgsmålet er bare hvornår, og svaret på det spørgsmål ser DMI ud til at have.

I deres månedsprognose skriver de nemlig, at vi allerede kan mærke den første nattefrost fra næste uge af. Det betyder med andre ord, at uge 40 meget vel kan være ugen, hvor danskerne for første gang skal begynde at afrime bilen.

Det er dog ikke fordi, at uge 40 går hen og bliver en vanvittig kold uge, men temperaturen er dog faldende. Starten af ugen byder på temperaturer mellem 10 og 13 grader, mens den senere på ugen vil stige til mellem 12 og 16 grader.

Lokalt er der risiko for, at temperaturen falder til under frysepunktet i løbet af natten, og så er det altså tid til nattefrost.

Læs også

Robert raser over sandwich-shop: Skrev kælling på konens sandwich

 

 

Dagens Gossip