DMIs sommerprognose: Tropiske cykloner kan skubbe vejrudviklingen over Danmark ud af kurs

Foto: Shutterstock.com

DMI fortæller i deres månedsprognose, at tropiske cykloner kan ende med at påvirke det danske sommervejr.

Vi er efterhånden ved at være midtvejs i den danske sommer, og der er noget der tyder på, at vi slet ikke skal få lov at opleve en sommer, som vi har haft de to foregående år.

Temperaturen er forholdsvis lav, vinden er kraftig og solen kigger kun sjældent frem bag de grå skyer.

Læs også

Kæmpe nyhed fra YouSee: Første gang det bliver muligt i Danmark

I skrivende stund er der ingen udsigter til, at det gode sommervejr skulle vente lige om hjørnet, og faktisk kan det gå hen og blive en rigtig trist sommer.

Tager vi et kig på DMIs sommerprognose, så er den meget omskiftelig med regn og skyer samt dage med tørt solskinsvejr.

Først i uge 29 begynder det at ligne, at der kan komme dage med omkring 25 grader igen, mens selv i slutningen af juli og starten af august, kan det danske vejr blive præget af regn.

Tropiske cykloner kan påvirke vejret i Danmark

Det hele afhænger dog af vejrsituationen udenfor Danmark. DMI skriver nemlig, at der er øget risiko for tropiske cykloner, som kan have en stor betydning for det danske sommervejr.

“En joker i slut juli/start august bliver en øget risiko for udvikling af tropiske cykloner over Atlanterhavet, som kan skubbe vejrudviklingen over Danmark ud af kurs – både til den solrige og regnfulde side,” lyder det i DMIs månedsprognose.

Det hele er derfor meget usikkert, og vi skal nok forvente, at sommeren i år bliver omskiftelig, hvor der den ene dag kan være varmt og solrigt, mens der den næste dag kan være overskyet og masser af regn.

Læs også

Gammel labrador efterladt på gaden: Ejer efterlod hjerteskærende besked

 

 

Dagens Gossip