Dødsensfarlig larve lukker veje i Tyskland - Nu er den på vej mod Danmark

Foto: Shutterstock.com

En rigtig farlig larve nærmer sig med hastige skridt Danmark. Larven må man ikke røre, da den er meget giftig, og den kan i værste fald føre til døden.

Det kan næsten være svært at tro på, at en lille bitte larve kan lukke en hel vej i Tyskland. Det var dog alligevel tilfældet i Hamborg, hvor dele af vejnettet tidligere på ugen blev spærret, fordi myndighederne ville udrydde larven, der er blevet et stort problem.

Laver har sidenhen bevæget sig længere op ad i Tyskland, og nu nærmer den sig altså Danmark med hastige skridt.

Læs også

Unge danskere har en rigtig “klam” vane - Gør du det også?

“Den er i Rostock, og det er jo lige på den anden side (af Femern Bælt, red.), så den presser på. Med den sommer vi havde sidste år, kan det godt gå hurtigt,” fortæller Hans Peter Ravn, der er lektor på institut for Geovidenskab og Naturforvaltning på Københavns Universitet til TV 2.

Han fortæller ydermere, at larven ikke normalt er en invasiv art, men at det varme klima har fået den til at yngle mere, og det gør altså, at den spreder sig hurtigere.

Kan i værste tilfælde dræbe et menneske

Larven der går under navnet egeprocessionsspinder ser ikke særlig farlig ud, men det er en larve, man for alt i verden skal undgå at røre ved. Larven kan nemlig frembringe allergiske reaktioner, alvorlige sygdomme, og i værste tilfælde, kan man altså dø af den.

Grunden til at larven er farlig skyldes, at den er udstyret med intet mindre end 62.000 hår. De hår er fulde af det giftige protein kaldet thaumetopoein, og dem frigiver larven, hvis den føler sig truet.

Mennesker kan altså både blive syge, hvis de selv aktivt rør ved larven, men de kan også blive det, hvis de eksempelvis får nogle af hårene ned i luftvejene.

Det er især her, at det bliver farligt, da de giftige hår kan give en allergisk reaktion i luftvejene og lunger, så man ikke kan trække vejret.

Ifølge TV 2, så har egeprocessionsspinderen allerede en fætter i Danmark. Den kaldes fyrreprocessionsspinderlarve, og den har resulteret i flere indlæggelser på Bornholm.

Læs også

Tragedie: 2-årig pige død efter at putte mobiloplader i munden

 

 

Dagens Gossip