Dorthe har skrevet verdenshistorie: Har dyrket trøffel på over 17 kilo

Foto: Shutterstock

Dorthe Aalborg fra Mariager har muligvis skrevet verdenshistorie i forbindelse med opgravningen af en kæmpe svamp.

I den nordjyske by Mariager har Dorthe Aalborg dyrket svampearten trøffel i jorden. Det er en slags kloning, idet hun videreudvikler på trøfler af dansk sort vintertrøffel, og har held til at pode trøflen, så den vokser.

Og held har der været en del af. Dorthe har netop høstet en trøffel, som eftersigende vejer hele 17,4 kilo. Hun podede ved stedet for 5 år siden.

Læs også

Forfærdelig besked til Danmark inden afgørende VM-kamp

- Det er danmarksrekord, og nu skal et stykke af den sendes til Naturhistorisk Museum, det er meget spændende, siger Dorthe Aalborg til Avisen Danmark.

Det var da heller ikke en nem proces at få trøflen fri. Det tog seks dage at grave den fri. Dorthes trøffelproduktion er dog ikke med henblik på videresalg, men derimod til egen fryser og forbrug.

- Jeg laver dem til mig selv. Jeg har ikke indgået aftaler med restauranter, men laver trøfler til fryseren. I aften skal jeg have rådyrsteg med kantarelsovs og trøfler, siger hun, og fortæller, at det er hendes kæreste, der har skudt rådyret. Det bliver altså svært at få maden meget mere hjemmelavet.

Nyheden om den store trøffel har fået flere tvivlende kommentarer frem på Facebook, om hvorvidt der faktisk var tale om en ægte trøffel.

Det er blandt andet det, som Naturhistorisk Museum skal fastlægge i deres undersøgelse.

Svampeekspert, Torbjørn Borgen Lindhardt, der er er pensioneret lærer og har beskæftiget sig med svampe hele sit liv, er administrator på facebookgruppen Svampeliv.

Han kender godt Dorthe Aalborg. Skal man tro Torbjørn, så er der tale om en trøffel. Faktisk er det verdenshistorie.

- Og jeg har ingen grund til at betvivle, at der er tale om en trøffel. Det er overmåde utroligt, og det er første gang i verdenshistorien, at så stor en svamp er fundet. Men det ser rigtigt ud på billederne, og jeg har som sagt ingen grund til at tvivle på det, siger Torbjørn Borgen Lindhardt.

Læs også

Næste år bliver det dyrere: Sådan kan du spare penge

 

Dagens Gossip