DR dropper julekalender dagen før premieren: Da vi så sad og klippede det, kom der en melding fra ledelsen

Foto: Polfoto/Jens Dresling

I sidste øjeblik valgte DR at sende en julekalender.

DR valgte at droppe en julekalender dagen inden premieren. 

Det er julekalenderen 'Jul i republikken', der skulle have været sendt på P1, som ledelsen i DR valgte at droppe den 30. november - altså dagen inden julekalenderen skulle være sendt første gang. 

Det skriver Ekstra Bladet. 

Læs også

Julemirakel i vejkanten: Mand kunne pludselig gå igen

Aflysningen sker til trods for, at DR har annonceret og reklameret for julekalenderen, og det har nu fået både instruktøren og manuskriptforfatteren bag julekalenderen til at kritisere ledelsen i DR. 

Julekalenderen skulle have fortalt historien om, hvordan danskerne ved en folkeafstemning afskaffede monarkiet, hvorefter den kongelige familie blev sendt til et socialt boligbyggeri på Amager. 

Kulturdirektør Tine Smedegaard Andersen forklarer, at aflysningen ikke skyldtes en specifik ting, men en samlet vurdering af kvaliteten, som ifølge DR ikke var høj nok. 

- Der var ikke én ting, man kan sige... Vi har kigget på det, og det er en samlet vurdering, hvor vi vurderede, at den ikke var der, hvor vi gerne ville have den, siger Tine Smedegaard Andersen mandag til P1 Morgen.

Hun forklarer, at hun ikke kan gå ind i de nærmere detaljer om, hvorfor julekalenderen er blevet aflyst.

Men den forklaring køber instruktøren bag, Lotte Svendsen, ikke. Ifølge hende skyldtes aflysningen, at julekalenderen simpelthen var for venstreorienteret for ledelsen i DR. 

I julekalenderen spiller både Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen og den tidligere chefredaktør på Dagbladet Information med, og det var altså for meget for ledelsen, mener hun. 

- Da vi så sad og klippede det, kom der en melding fra ledelsen om, at det var uacceptabelt at have både Georg Metz og Johanne Schmidt-Nielsen på rollelisten. Jeg blev sat til at vælge mellem Johanne og Georg Metz, for to så venstreorienterede kræfter i samme program, det kan man simpelthen ikke tillade Danmarks Radio, siger Lotte Svendsen til Ekstra Bladet.

Læs også

Brun uden sol: Nyt produkt kan gøre dig brun uden at skade huden

Lotte Svendsen fortæller videre, at det efterfølgende var svært at få julekalenderen tilpasset, og at det meget vel kan have påvirket kvaliteten en smule. Men hun er langt fra enig i, at julekalenderen helt skulle droppes. 

Manuskriptforfatteren bag 'Jul i republikken', Flemming Klem, der også står bag julekalenderen 'Tinkas Juleeventyr' på TV 2, er også forundret over beslutningen om at droppe julekalenderen. 

- Det er jeg da tosset over, at de siger. Det kommer bag på mig, for det var jo godkendt, og de havde optaget over halvdelen af den, siger han til Ekstra Bladet.

Ifølge ledelsen i DR har rollebesætningen ikke været afgørende for beslutningen om at droppe julekalenderen. 

Ung pige troede hun var gravid: Så fødte hun noget uventet på toilettet

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip