DR huggede teenagers dronevideo - nu kræver familien 200.000 kroner i erstatning

Skrevet af Kristine Bugbee

382 uger siden

|

19/01/2017
Modelfoto.
Modelfoto.
DR har uden tilladelse brugt en 15-årig norsk drengs dronevideo, som var lagt op på Youtube. Nu kræver teenagerens far 200.000 kroner i erstatning.

Dagens topnyheder

DR har brugt en dronevideo, som var optaget af en norsk teenagedreng og lagt på Youtube, uden at spørge om lov eller kreditere fotografen for optagelserne. Det skriver fagbladet Journalisten

Den 15-årige dreng bag dronevideoen opdagede, at optagelserne var blevet brugt af TV-Avisen, da han var på ferie hos noget familie i Danmark, som havde set klippet i fjernsynet mellem jul og nytår.

Thor Kvakkestad, som er far til 15-årige Mathias Kvakkestad, fortæller til Journalisten, at familien nu kræver 200.000 kroner i erstatning.

- De kan ikke bare stjæle materiale fra mindreårige. Det er et stort beløb, fordi det er en stor organisation. Hvis det bare var et par tusind kroner, ville de kunne gøre det igen. Beløbet er sat så højt for at sætte et eksempel, siger Thor Kvakkestad til Journalisten.

DR erkender, at der blev begået en fejl, da optagelserne blev vist uden tilladelse fra den unge fotograf:

- Vi har nu indskærpet over for den pågældende journalist og redaktør samt resten af holdet, at der selvfølgelig skal spørges om lov. Det er en menneskelig fejl, men det må aldrig ske, at vi bryder de regler, siger Marie Buss, som er redaktionschef for TV-Avisen.

Hun tilføjer, at det nu er op til DR's juridiske afdeling at forholde sig til erstatsningkravet.