DR-ikon med trist nyt om helbredet: Ramt af kræft

14/11/2023 08:37

Kamille Isaksen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den tidligere DR-journalist har selv bekræftet sygdomsforløb

Mest læste i dag

I et hjerteskærende debatindlæg i Politiken deler den erfarne journalist og forfatter Mette Fugl den dybt personlige nyhed om, at hun kæmper mod æggestokkræft.

Trods den dystre diagnose formår Mette Fugl at skildre sin rejse med både sårbarhed og taknemmelighed.

I debatindlægget beskriver den 74-årige Mette Fugl sit møde med kræften og de udfordringer, der fulgte med. Beslutningen om at opsøge lægehjælp i marts måned blev afgørende, da hendes helbredstilstand forværredes.

"Det blev med det samme besluttet at indlægge mig. Spørgsmålet var kun, om der skulle ringes efter ambulance eller taxa," fortæller hun.

Den erfarne journalist deler også sine følelser i forbindelse med diagnosen æggestokkræft.

"De vidste, at usikkerheden var ubærlig. Allermest ubærlig blev selvfølgelig resultatet af alle prøverne. Æggestokkræft. Forbi. Død. Sorg," skriver Mette Fugl ærligt om den svære tid.

Kemoterapi og et positivt bekendtskab med sundhedsvæsenet

Efter diagnosen stod Mette Fugl over for kemoterapi, en udfordrende behandling, som hun indledningsvist frygtede.

Trods bekymringerne retter hun en stor tak til sygeplejerskerne på Rigshospitalet, som gjorde kemodagene til en nærmest festlig oplevelse.

'Igen mødte jeg et vidunderligt personale. Dybt professionelle sygeplejersker på Rigshospitalet. Det var lige før, de gjorde kemodagene til en fest.'

Hun betoner sit positive bekendtskab med det danske sundhedsvæsen og udtrykker glæde over at have haft adgang til professionel og omsorgsfuld behandling.

Et håb og tak til sundhedspersonalet

I dag er Mette Fugl ikke erklæret rask, men hun næres af håb.

"Alligevel græder jeg mere, end jeg har gjort under hele forløbet. Det er ikke så lidt. Efterchok? Jeg forstår ikke hvorfor. Jeg forstår til gengæld, at jeg skylder den største tak," lyder det fra Mette Fugl, der ikke undlader at påpege den kontrast, som mange kræftpatienter oplever, særligt i Region Midtjylland.