DR ramt af ny sexskandale

Foto: Shutterstock

Et 'seksualiseret og grænseoverskridende miljø'. Sådan lyder det fra en lang række tidligere sangere i DR Pigekoret.

Angiveligt har det i lang tid været en hemmelighed i DR Pigekoret. Nu er det dog slut.

Læs også

Politiet spærrer af: Kæmpe skorsten i fare for at vælte

12 tidligere sangere er stået frem og har fortalt om et seksualiseret og grænseoverskridende miljø i Michael Bojesens tid som chefdirigent, hvilket han var fra 2001 til 2010. Det skriver Politiken

Ifølge Politiken oplevede flere mindreårige sangere i DR Pigekoret gennem en årrække, at det fik negative konsekvenser, hvis de sagde fra over for den grænseoverskridende adfærd fra voksne omkring ledelsen. 

Teenagepigerne forsøgte at sige fra over for bl.a. SMS-tilnærmelser, men dette blev blot mødt med afvisning. En skriftlig klage blev undertrykt af ledelsen i koret, som bliver beskyldt for både magtmisbrug og manipulation. 

De mange vidneudsagn i Politiken vidner om en udbredt seksualiseret kultur i DR Pigekoret. Det er dét, der i mange år har været en velkendt hemmelighed blandt pigerne, men nu siger de fra. 

"Jeg følte aldrig, at det var en mulighed at sige til nogen, at der var noget galt. Men de folk, der var omkring koret, kendte godt til den dynamik, der var mellem Michael Bojesen og pigerne," fortæller Mette Damm, der tidligere sanger i DR Pigekoret, til Politiken. 

Kritikken af ledelsen af massiv og vidner om, at miljøet var stærkt seksualiseret. Bl.a. blev teenagepiger belønnet for at klæde sig udfordrende til korprøver. Her blev flere af pigerne endda udsat for 'uopfordret seksuel opmærksomhed', skriver Avisen

Til Politiken har pigerne beskrevet, at man trådte ind i 'en oldboysklub' og et 'megaseksualiseret miljø', når man som barn eller ung trådte ind i Radiohuset. 

Ikke nok med det, så følte pigerne også, at de var en del af 'et harem' for de voksne gæstemusikere, hvoraf flere af dem udsatte teenagepigerne for uopfordret seksuel opmærksomhed. 

"Det var forkerte værdier, der herskede. Det handlede ikke primært om talent, men om det seksuelle look. For at have Michael Bojesens opmærksomhed skulle man have flirtende vibes," fortæller Stefani Scheel, der begyndte i koret som 13-årig, til Politiken.

Læs også

Tilbagekalder varer solgt i Kvickly, Irma og Dagli’Brugsen

Politiken skriver, at Michael Bojesen nød stor respekt som en eminent chefdirigent og for et højt musikalsk niveau. Ifølge avisen kan han dog ikke genkende et seksualiseret miljø i DR Pigekoret.