DR-skuespiller afslører: Turde ikke gå på barsel

19/10/2023 09:01

Kamille Isaksen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Petrine Agger, som lige nu er aktuel i serien "Carmen Curlers", løfter nu sløret for, hvor svært det har været for hende at finde en balance mellem karriere og privatliv.

Mest læste i dag

Balancen mellem privatliv og karriere har altid været en udfordring, og især for dem i film- og teaterbranchen kan det være svært at skelne.

I den nye anden sæson af DR-serien 'Carmen Curlers' udforskes netop denne udfordring, og skuespiller Petrine Agger deler sin personlige oplevelse af at jonglere med rollerne som mor og karrierekvinde.

Petrine Agger, kendt for sin rolle i serien, er gift med kollegaen Søren Malling, og parret har to voksne døtre sammen. Agger og Malling blev begge uddannet fra Odense Teater i 1992, og deres karriere har altid været i fokus. 

Dog havde Petrine Agger i begyndelsen af hendes moderskab bekymringer om, at hendes karriere kunne lide under hendes valg som mor.

Det skriver BT

"Da børnene var små, var jeg meget nervøs for, om man skulle blive helt glemt," fortæller Petrine Agger og mindes, hvordan hun hurtigt vendte tilbage til arbejdet efter fødslen af hendes børn. Skuespilleren var nemlig allerede til at finde på arbejdsmarkedet, blot 4 måneder efter fødslen.

For at finde en balance mellem karriere og familieliv måtte Agger endda have sin mand, Søren Malling, bringe børnene til hendes filmoptagelser, hvor hun måtte jonglere med amning og arbejde. 

Hun reflekterer nu over den stress, hun oplevede, og hvordan hun ønsker, hun havde taget mere tid til at være på barsel med sine døtre.

"Det ville jeg gerne have gjort anderledes, hvis man bare havde vidst, at det nok gik alligevel," siger hun og deler sin lærdom om, at det er muligt at opretholde en karriere som skuespiller samtidig med at have børn.

Nu deler hun sin visdom og rådgiver unge kolleger om at finde balancen mellem karriere og familieliv. Hendes egne døtre, Carla Malling Agger og Viilbjørk Malling Agger, har fulgt i deres forældres fodspor og er begge involveret i filmbranchen. Carla er instruktør og læser skuespil på Den Danske Scenekunstskole, mens Viilbjørk har skuespillerroller i sin portefølje og er kendt fra 'Tinka'-julekalenderne.