​Dronning Margrethe tog fusen på ministre: Skulle stå skoleret, da der ventede en overraskelse

Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Både Søren Pape Poulsen og Anders Samuelsen blev onsdag hædret af dronningen.

Klokken 9.30 onsdag morgen var der statsråd på Christiansborg Slot, hvor landets ministre mødtes med dronning Margrethe og kronprins Frederik.

Traditionelt er det på statsråd, at statministeren hans ministre forelægger lov- og beslutningsforslag samt vedtagne lovforslag for dronningen, men hvad flere af de fremmødte politikere ikke vidste var, at majestæten havde en overraskelse med.

For da regeringen stod på række og skulle til at påbegyndte statsrådet hos dronning Margrethe, fik både Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) og Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) besked på, at hendes kongelige højhed samt kronprinsen gerne ville se dem i enrum.

Læs også

Skandale på dansk sygehus: Har solgt patienternes journaler

Der ventede dog ikke en royal reprimande til de to herrer - tværtimod. For begge blev de nemlig tildelt Dannebrogordenen.

Det oplyser begge ministrer separat på deres Facebook-profiler.

- Ord kan ikke beskrive den stolthed, glæde og taknemlighed jeg føler lige nu. Regeringen stod på række og skulle til Statsråd hos Majestæten. Inden vi går ind, får jeg at vide at dronningen gerne vil tale med mig. Her blev jeg benådet med kommandørkorset af Dannebrogordenen, skriver en stolt Søren Pape på det sociale medie, og i kommentarsporet får han en hilsen fra partifælden Mai Mercado.

- Det var en meget rørt Justitsminister, der vendte tilbage i rækken! Stort tillykke. Jeg håber, du fik ringet til mor Ruth, lyder det fra Mai Mercado.

Også Anders Samuelsen kunne på Facebook bryste sig af den fine orden.

- Nyhed: Nu Kommandør af Dannebrogordenen. Dagens Statsråd fik en overraskende start, da jeg blev kaldt til samtale med Dronningen og Kronprins Frederik. Da den samtale var overstået, var jeg kommandør - hvilket jeg takkede mange gange for. En stor ære.

Dannebrogordenen er en dansk ridderorden der stammer helt tilbage fra 1671 og giver titel af Kommandør af Dannebrogordenen.

 

Dagens Gossip