Du må ikke gå glip af dette: Elefanterne i Københavns Zoo fanget i morsomt klip

Skrevet af Emil Martesen

27 uger siden

|

08/11/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Du må ikke gå glip af dette morsomme klip.

Dagens topnyheder

Udtrykket ”at lege med maden” blev ganske konkret hos elefanterne og flere af savannedyrene i ZOO tirsdag, da de fik serveret kæmpegræskar direkte importeret fra Tivoli.

Flere skoleklasser, børnehaver og andre gæster havde således taget plads foran elefantanlægget, hvor dyrepasserne havde lagt to af de største græskar klar til, at elefantflokken kunne bruge dem - først som legetøj - siden som en god og solid formiddagssnack. 

Især den unge elefant Mun var svært begejstret for de orange frugter, og der lød en begejstret jubel fra gæsterne, da kæmpegræskarrene kollapsede under elefanternes tunge fødder. 

Det er efterhånden blevet en årelang tradition, at Peter Jensen fra ZOO’s foderkøkken, kører ind til Tivoli og henter de flere hundrede kilo tunge græskar, som har været en del af deres halloween-udstilling og DM i Kæmpegræskar. Græskarrene bliver derefter kørt til ZOO og fordelt mellem elefanter, flodheste og resten af dyrene på savannen:

"Vi er rigtig glade for denne bæredygtige tradition, som er blevet skabt sammen med Tivoli. Både hos medarbejderne i ZOO og for vores gæster er det en underholdende oplevelse, vi hvert år glæder os til og samles om", lyder det fra adm.dir i Zoologisk Have, Pernille Mehl.

Direktøren forklarer, at noget af det vigtigste arbejde i ZOO, handler om berigelse for dyrene i Haven. Og her spiller traditionen med kæmpegræskarrene en vigtig rolle:

"I tilfældet med de store græskar, ser man blandt andet dyrene træne forskellige teknikker, når de leger med dem - og derefter kvaser dem med fødder og snabel. Desuden er de også rigtig glade for det store måltid, der medfølger" siger Pernille Mehl.