Toppolitiker siger stop: Hun er uhelbredeligt syg

07/11/2023 12:31

Emil Martesen

Nyheder
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Toppolitikeren siger stop på ubestemt tid.

Mest læste i dag

I en tid, hvor politik ofte kan synes uendeligt kompleks og følelsesmæssigt distanceret, har en personlig tragedie bragt en dyb menneskelig dimension til Folketingets korridorer. Peder Hvelplund, Enhedslistens formand og en markant figur i dansk politik, har løfter sløret for en midlertidig orlov fra Folketinget for at tage sig af sin hustru, Louise Bilde Hvelplund, som er ramt af uhelbredelig kræft.

Det skriver han i et opslag på Facebook.

Med en karriere, der strækker sig over flere årtier, og som har set ham tjene som sundheds-, klima- og miljøordfører, står Peder Hvelplund nu over for en af livets hårdeste prøvelser:

"Min kone, kæreste, elskede livsledsager gennem 30 år er blevet ramt af uhelbredelig kræft. Vi ved at hun kommer til at dø af det, vi ved ikke helt hvor lang tid der går eller med hvilket forløb. Men det er klart det helt ændrer prioriteringerne i tilværelsen. Derfor tager jeg midlertidig orlov fra mit arbejde i Folketinget – en arbejdsplads der er langt bedre end sit rygte og som jeg også forventer at vende tilbage til".

Peder Hvelplund, der har været en del af Folketinget siden 2019, lægger heller ikke skjul på sin taknemmelighed over for den støtte, han har modtaget fra sin politiske familie:

"Jeg er utrolig glad og stolt af den opbakning jeg har fået fra Enhedslistens folketingsgruppe, til at finde en løsning der er holdbar for min familie, i den situation vi befinder os i. En særlig tak til Trine Pertou Mach for være villig til at tage opgaven på sig som midlertidig gruppeformand".

Og mens Peder Hvelplund tager sig af sin familie, træder hans suppleant, Runa Friis Hansen, og partiet, som har ni mandater i Folketinget, har omfordelt ordførerskaberne, hvilket inkluderer nye ansigter i roller som sundheds-, psykiatri- og ældreordfører, samt skatte-, forsvars-, og klimaordfører.

Vi her på redaktionen sender de varmeste tanker til hele familien og ønsker parret en god tur til Grækenland.