Dyre anti-rynkecremer er spild af penge

26/08/2014 13:30

Mikkel Lysgaard

Indland
Anti-rynkecremer er spild af penge. Det konkluderer DR på baggrund af en ny dansk test fra Forbrugerrådet Tænk.

Mest læste i dag

Du må have tænkt det et par gange: Stået med en fin dagcreme i hånden og set på prisen og undret dig over, at så lidt kan koste så meget.

Det behøver det så heller ikke, oplyser DRs program Forbrugertesten. Forbrugermagasinet Tænk har testet en række rynkecremer. Og der viser det sig, at den billigste også er den bedste.

Cremen fra kosmetikmærket Cien lagde sig i toppen af testen. Den bliver produceret i Tyskland og sælges i Lidl

”Den eneste som adskilte sig fra fugtighedscremen var den billige creme fra Lidl til 30 kroner, fordi den målbare effekt faktisk var en smule større end for fugtighedscremen,” udtaler Forbrugerrådets projektleder Stine Müller til DR.

Anti-rynkecremen Cien koster 30 kr. i Lidl og slår blandt andet de langt dyrere cremer Lancôme Rénergie Multi-Lift og Claris, som begge koster over 500 kr.

De bedste rynkecremer i test

”Vi er beærede over, at vores anti-rynkecreme ryger til tops i testen og slår mange etablerede og dyre brands. Selvom testen konkluderer, at de positive resultater fra anti-rynkecremer er minimale, så er det jo en måde som kvinde at forkæle sig selv på. Og så er det jo bare dejligt at vide, at man også kan forkæle sig selv med en creme til 30 kr.,” siger Rikke Brandes, kommunikationschef for Lidl i en pressemeddelelse fra Lidl.

Top 12 over rynkecremer i TÆNKS test

Eucerin Anti-Age Hyaluron-Filler. 210 kr.
Cien Anti-Wrinkle Day Cream Q10 (Lidl). 30 kr.
Vichy Liftactiv. 240 kr.
Lancôme Rénergie Multi-Lift. 617 kr.
Nivea Q10 Plus Anti-wrinkle Moisturizer Day. 84 kr.
Weleda Pomegranate Firming Day Cream. 125 kr.
Garnier UltraLift Day. 125 kr.
L´Oréal Revitalift pro-rétinol A + elasti-flex. 102 kr.
Clarins Extra-Firming Day. 563 kr.
Olay Anti-wrinkle. 130 kr.
Clinique Youth surge SPF15. 480 kr.
Yes Rosher Sérum végétal wrinkles radiance. 125 kr.

Om testen:

Tænks test blev foretaget blandt 150 kvinder, og cremerne blev afprøvet i fire uger. Testpersonernes rynker er blevet målt ved at tage 3D billeder før og efter testen. Desuden er der målt på fugtigheden i huden. Dog konkluderer Tænk, at ingen af de testede rynkecremer har stor effekt på rynker.

(Kilde TÆNK, nummer 153, august, 2014)