Dyster udmelding fra Kåre Mølbak: Vi slipper aldrig af med den

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Kåre Mølbak fortæller i sin sidste kronik, at vi højst sandsynligt ikke kommer til at slippe af med covid-19.

Der har længe været snak om, at når først vaccinen bliver tilgængelig og de fleste mennesker i verden vil være vaccineret, så vil vi slippe af med coronavirussen covid-19.

Læs også

Efter politibesøg i corona-åben butik: Nu har Mai Manniche fundet lykken

Desværre så er det ikke sikkert, at det kommer til at blive sådan. Den nu tidligere faglige direktør i Statens Serum Institut, Kåre Mølbak fortæller nemlig i en kronik i Politiken - hans sidste i øvrigt - at vi ikke skal regne med at slippe af med covid.19.

“En egentlig elimination af SARS-CoV-2 (coronavirus, red.) er i bedste fald fremtidsmusik, og det må snarere anses som en umulighed. Til gengæld vil vaccinerne blive bedre og bedre, og vi vil lære at leve med denne nye sygdom – som så mange andre luftvejsinfektioner,” lyder det fra Kåre Mølbak i sin kronik.

Kåre Mølbak fortæller yderligere, at der kun er en anden human infektionssygdom der er blevet udryddet på verdensplan, og det er kopper. Derfor er sandsynligheden for, at covid-19 bliver udryddet meget lille.

På et tidspunkt vil der dog være nok mennesker vaccinerede til, at man vil kunne åbne op og sågar lade smitten ‘slippe løs’. Der vil nemlig ikke være mange at smitte, og de personer i risikogruppen vil med al sandsynlighed være vaccineret. På den måde undgår man at overbelaste hospitalerne.

“Hvis risikogrupperne er vaccinerede, og smittetrykket er lavt, vil konsekvenserne ved at lade smitten "slippe løs" alt andet lige være meget mindre både for den enkelte og for samfundet,” lyder det fra Kåre Mølbak.

Slutteligt fortæller han selv, at det er hans sidste kronik.

Læs også

Efter kritik: Elvira Pitzner sletter opslag på Instagram

 

 

Dagens Gossip