Efter kritik: Elvira Pitzner sletter opslag på Instagram

Foto: Peter Hauerbach/Ritzau Scanpix.

Elvira Pitzner har valgt at slette en story på Instagram.

Spørgerunde på Instagram. Det er et udbredt fænomen, som influencere og Instagrammere kaster sig over i ny og næ. Her får de mange følgere mulighed for at stille spørgsmål såsom ‘Hvad har du gjort for at tabe dig så meget’, og “hvordan går det med kærligheden.”

Læs også

TV 2-vært kritiserer egen station: “Jeg forstår det ikke”

De to eksempler er fra 23-årige Elvira Pitzners, der er kendt fra TV 2-programmet Diamantfamilien, seneste spørgerunde på Instagram.

Men det var ikke kun vægttab og kærlighed, der blev spurgt ind til. En følger spurgte også om, hun vil tage imod coronavaccinen. Til det svarede Elvira Pitzner i en story på Instagram:

“Hvis jeg SKAL. Helst ikke, da jeg har hørt, den kan medføre infertilitet.”

Men der gik ikke lang tid, så var den story slettet. 

“Ja, jeg slettede min story igen efter fem sekunder. Folk har så stærke holdninger, og det er et følsomt emne. Jeg skal ikke gøre mig klog på det,” fortæller hun til Se & Hør.

Influencere har et anvar

Det er blandt andet sundhedsdebattør Morten Elsøe, der har kritiseret Elvira Pitzner for at dele den story. Han kalder opslaget for ‘noget af det mest uansvarlige”, han nogensinde har set.

“Man kan godt dele ting, man ‘har hørt’, når man sidder et par venner sammen. Men når man taler til over 200.000 mennesker, så har man ikke længere det privilegie. I stedet har man et ansvar,” skriver Morten Elsøe i en story på Instagram.

Han uddyber, at Elvira Pitzner har haft masser af mulighed for at undersøge, om det hun har hørt i forhold til vaccinen, er sandt. Det er det ikke, understreger han. Efter Elvira Pitzner har valgt at slette den omtalte story, så har Morten Elsøe kaldt handlingen for ansvarlig, og han bebrejder hende ikke noget.

“Jeg bebrejder i øvrigt hverken Elvira eller andre, at de bliver i tvivl om, vaccinen er sikker, for lige nu spredes misinformation om både corona og vacciner mere end nogensinde før. Det bedste middel mod den slags manipulation er viden,” understreger han.

Læs også

Christian Degn med afsløring: “Far er helt forelsket”

 

 

 

Dagens Gossip