Efter godt nyt: Nu vil partier have genåbnet Danmark

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Direktør for Statens Serum Institut, Henrik Ullum, fortæller at man er langt fra de prognoser, som SSI havde regnet sig frem til i forbindelse med den første genåbning.

Statens Serum Institut kom med en ganske god nyhed i går aftes, da direktør Henrik Ullum meldte ud, at smitten følger et mere gunstigt scenarium end det som Statens Serum Institut havde forventet.

Læs også

Cecilie Beck i chok: “Det er jo helt vildt”

Da de lavede deres udregninger i forbindelse med den første genåbning i februar, lød prognosen på, at der ville være 870 indlagte midt i april på grund af genåbningen.

Dette ser dog slet ikke ud til at blive tilfældet, og det er rigtig godt nyt.

“Heldigvis har smitteudviklingen fulgt et af de mere gunstige scenarier vores modellører regnede på. Så lige nu har vi ikke kurs mod 870 indlagte i midt april,” lyder det fra Henrik Ullum på Twitter.

De seneste nyheder betyder også, at flere partier kræver en større genåbning af Danmark hurtigst muligt.

Ifølge Ekstra Bladet så sætter SF blandt andet pres på, at der allerede åbnes skoler fra på mandag, mens også Venstre vil have gang i skoler og de liberale erhverv igen.

Han fortæller til Ekstra Bladet, at der både bør åbnes skoler, efterskoler og højskoler samt de liberale erhverv. 

“Det får mig til at slutte, at nu må vi se at få sat gang i genåbningen. For os handler det om at få alle børn tilbage i skole, åbnet efterskoler og højskoler, og så de liberale erhverv,” lyder det fra Venstres sundhedsordfører Martin Geertsen til Ekstra Bladet.

Læs også

Nu slår de alarm: 1000 rammes hver dag

 

 

Dagens Gossip