Efter pludselig sygemelding: Nu taler Ulrik Wilbek ud om hele episoden

25/10/2023 13:02

Kamille Isaksen

Indland
Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix
Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix
Den seneste tid har Ulrik Wilbek forsøgt at koble af og få ro på kroppen. Nu har han sat ord på, hvordan hele forløbet har fundet sted.

Mest læste i dag

Tidligere landsholdstræner og nuværende borgmester i Viborg, Ulrik Wilbek, har for nylig været igennem noget af en rutsjebanetur. Han blev nemlig nødt til at sige stop for en tid som Viborgs borgmester, da han ikke kunne holde til det.

Ulrik Wilbek havde selv regnet med, at han ville vende tilbage til posten den 1. Oktober, men lægen satte foden i jorden og rådede ham til først at returnere den 1. november. 

I et interview med Viborg Stifts Folkeblad åbner Wilbek nu op om sygdomsforløbet, og hvad der endeligt fik ham til at trække stikket. 

Wilbek begyndte at opleve tegn på stress, men det var først, da han havde et fysisk kollaps, at han indse, hvor alvorlig situationen var. Han forklarede, at han følte sig desorienteret og uden retning, hvilket kulminerede i en lav-speed bilulykke, der virkede som en klar advarsel.

- I weekenden op til min sygemelding stod jeg så pludselig i et supermarked uden at ane, hvad jeg skulle. Da jeg senere kørte min bil ind i en anden, parkeret bil med én kilometer i timen, kunne jeg mærke, at det her, det går sgu ikke. Og så var det på tide, at jeg trak stikket, fortæller Ulrik Wilbek.

I løbet af sin sygemelding har Ulrik Wilbek hovedsageligt holdt sig hjemme, med undtagelse af korte gåture. Nu er han begyndt at vende tilbage til arbejdet gradvist og forventes at genoptage sine fulde arbejdsopgaver den 1. november.

Da han blev spurgt til, hvordan han havde tænkt sig at undgå stressen igen, svarede han følgende: 

- He, ja, det var så det spørgsmål, du ikke skulle stille mig. Ej, det er jo et super godt spørgsmål, for det er jo det vigtigste af det hele. På 65. år er jeg virkelig dårlig til at sige nej. Jeg vil så gerne hjælpe alle folk og gøre en masse, og jeg skal selvfølgelig stadig opfylde mine opgaver som borgmester, både repræsentativt og specielt politisk, men der er måske også nogle ting, jeg ikke behøver at sige ja til, og det skal jeg øve på mig ikke at gøre - og mine omgivelser skal nok også hjælpe mig til det, siger Ulrik Wilbek.

Hvis alt går som planlagt, vil Ulrik Wilbek vende tilbage som borgmester i Viborg den 1. november.