Efter shitstorm: Nu forsvarer Jesper Umuts Facebook-gruppe

Skrevet af Julie Møller

163 uger siden

|

14/04/2021
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix.
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix.
Kendiskokkens Facebook-gruppe er kommet i modvind.

Dagens topnyheder

I den lukkede Facebook-gruppe Official Team Grease, der er oprettet af Umut Sakarya, har der hersket en retorik, der i flere medier beskrives som nedgørende, stødende og kvindehadsk.

Kvinder er blevet kaldt ‘opvaskemaskiner’ og ‘ludermor’. Men det er slut nu. Det gjorde Umut Sakarya klart i et opslag på sine sociale medier, og i et interview i Politiken forklarede kendiskokken, at han var medansvarlig.

“De ting, jeg har skrevet, har jo været med til at fodre denne kultur, hvor man taler nedladende om kvinder, og det er jeg ked af. Jeg gider ikke at dyrke denne kultur længere, fordi det er et stort problem,” udtalte han.

Medlem af Umuts Team Grease siden start 

“Kendiskoks kvindehadsgruppe er udtryk for en selvhadende, skrøbelig maskulinitet,” sådan lyder overskriften i en kommentar i Berlingske. 

Det har fået Jesper Ronald Jensen til tasterne. I et opslag på Facebook fortæller han, at han har været medlem af Umuts Team Grease siden start, og artiklen har gjort ham trist.

“Jeg elsker god mad og jeg har været medlem af Umuts Team Grease siden start. Jeg har ikke deltaget i den hårde tone med 'luderhumor' og kaldt kvinder for opvaskemaskiner.  Den tone er der måske 500, som har deltaget i ud af 17.000 - 18.000 medlemmer,” skriver Jesper Ronald Jensen. 

Han har valgt at sende en besked til journalisten bag klummen, og den deler han også med sine venner på Facebook i et offentligt opslag.

“Team Grease startede som en gruppe med god fed mad og en hård tone, hvis du lagde et foto op af noget mad, som ikke levede op til standarden. Så fik man mere eller mindre velfortjente høvl,” skriver han og uddyber:

“Så begyndte Umut at køre et hårdt sprog og lavede mange opslag a la ‘din ludermor’ og meget andet upassende og en hel del røg med på vognen,” tilføjer Jesper Ronald Jensen  og beskriver, hvordan det gik op for Umut, gruppens administrator, at det ikke var “særligt smart.”

“Så finder Umut heldigvis ud af, at det sprogbrug, hvor han så absolut har været førerhunden til nok ikke passer særlig godt ind i tiden og nok ikke er særligt smart i forhold til hans forretning. Lige pludselig bliver hele gruppen så lavet om til en kvindehadsk gruppe, og jeg er på ingen måde kvindehader,” slår Jesper Ronald Jensen fast.

Han føler, at han nu er sat i bås med de 500 personer, der ifølge ham har kørt den voldsomme tone. 

“Det svarer til, at der er 18.000 til en Brøndby-FCK kamp, 200 laver ballade, og mange så er af den overbevisning, at alle der går til fodbold er ballademagere.”

Du kan læse hele opslaget fra Jesper Ronald Jensen herunder: