Efter 'Vild med dans'-exit: Det skal Sarah Grünewald nu

Emil Martesen

27 uger siden

|

08/01/2024
Indland
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Det skal hun nu.

Dagens topnyheder

Mandag 22. januar er der premiere på ’Shaolin’ på TV 2. I løbet af 12 intense dage vil ni kendte danskere komme tæt på den ældgamle, kinesiske livsfilosofi Shaolin gennem et autentisk og ekstremt forløb hos to anerkendte og benhårde Shaolin-masters. En rejse, der kommer til at sætte deres liv i Danmark i perspektiv og gentænke den måde, vi alle sammen lever på.

Sådan lyder meldingen i en pressemeddelelse.

Og én af de ni kendte danskere er den tidligere 'Vild med dans'-vært Sarah Grünewald, der skal medvirke i ’Shaolin’, hvor vi bliver lukket ind i en verden, som de færreste danskere kender til.

Shaolin er en læring og filosofi omkring at leve sundere; såvel fysisk som mentalt. Om ikke at tage ting for givet. Om indre ro og værdsættelse. Shaolin er en over 1.000 år gammel tradition og for dem, der praktiserer den, en livsstil og en kilde til personlig udvikling.

Ni kendte danskere udfordres mentalt og fysisk

I programmet medvirker tv-vært Sarah Grünewald, skuespiller og rådgiver Anne Sofie Espersen, sangerinde Sharin Foo, skuespiller Esben Dalgaard, tv- og radiovært Adam Duvå Hall, forfatter og debattør Geeti Amiri, tidligere elitesvømmer Sarah Bro, skuespiller Albert Rosin Harson og breakdancer Rico Coker. De er alle rejst til Sydkorea med et ønske om at komme tættere på dem selv og være mere til stede i nuet - væk fra hverdagens faste rutiner.

Sarah Grünewald er én af de ni kendte danskere, der medvirker i 'Shaolin'. Foto: Andre Blinkilde/TV 2

De kommer til at opleve Shaolin-kulturen på tætteste hold, når de over 12 dage skal træne og leve som Shaolin-masters i Dogapsa-templet i Sydkorea. Til at guide dem gennem det intense forløb er to anerkendte og højtrangerede Shaolin-masters, Shifu Yan Lei og Shi Heng Yi, som løbende vil teste og udfordre de medvirkende både fysisk og mentalt. Gennem hård træning, kung-fu, meditation, ro og samtaler vil de sammen søge at blive den bedste version af dem selv. Undervejs lærer de medvirkende også flere og flere dele af deres egen afsluttende taolu-rutine (en rutine af bevægelser og positurer, der repræsenterer den enkeltes krop og sind), der skal markere afslutningen på deres forløb.

’Shaolin’ udfordrer reality-formatet med fokus på den individuelle udvikling

’Shaolin’ taler ind i en bevægelse i den vestlige verden, hvor kilden til personlig udvikling går gennem mindfulness, meditation og spiritualitet. Med mindre fokus på sociale medier og overfladiske forhold og mere fokus mod indre værdier, fysisk sundhed og mental velvære.

’Shaolin’ er et dansk- og nyudviklet programformat inden for reality, der modsat de fleste reality-formater ikke er konkurrencedrevet:

"’Shaolin’ er vores helt nye bud på, hvad reality også kan være. Forløbet er ikke tilrettelagt af et tv-hold, men derimod af højtrangerede Shaolin-masters i en autentisk ramme. På TV 2 har vi et ønske om at udfordre det velkendte reality-format, og i ’Shaolin’ er der intet udskillelsesforløb og ingen tabere. Vi sætter i stedet fokus på de medvirkendes individuelle udvikling og deres ønske om at udfordrer sig selv", siger TV 2-redaktør Henriette Ladegaard, og fortsætter: 

"Jeg tør godt love, at ’Shaolin’ er tv, som vi aldrig har set det før i Danmark. Træningsforløbet er benhårdt, og vores medvirkende udfordres både fysisk og mentalt på en helt ny måde. Det er mit håb, at deres udvikling også rammer seerne, når de følger med, og at programmet kan inspirere os alle sammen til at tænke over, hvordan vi lever vores eget liv", siger Henriette Ladegaard.