Efterforsker sammmenligner Emilies forsvinden med rædselssager: Derfor blev pensionist ransaget

17-årige Emilie Meng fra Korsør har været forsvundet siden 10. juli.

Efter flere ransagninger af en 67-årig pensionists hjem i Korsør, fortæller den erfarne efterforsker Kurt Kragh, at det kan tyde på, at politiet ikke udelukker kidnapning som årsag til Emilie Mengs mystiske forsvinden.

- Ligesom almindelige borgere kan blive påvirkede og inspirerede af sager som den om Natascha Kampusch og lignende, så kan gerningsmænd også blive inspirerede. Det er det, vi kalder en copycat. Så jeg kan ikke afvise, at seksualforbrydere bliver inspireret af de sager om unge piger, der bliver kidnappet og holdt indespærret i årevis.

Det fortæller den tidligere efterforsker hos Rejseholdet Kurt Kragh til BT. Han ser politiets ransagning af en 67-årig mands hjem i Korsør som et tegn på, at politiet arbejder ud fra en teori om, at 17-årig Emilie Meng kan være blevet bortført.

En mulig gerningsmand kan være inspireret af de frygtelige sager fra udlandet, hvor unge piger er blevet holdt indespærret i årevis, skriver BT.

Østrigske Natascha Kampusch blev for eksempel holdt indespærret i et kælderrum i otte år, hvor hun blev mishandlet, sultet og voldtaget af sin bortsører Wolfgang Priklopil, indtil det lykkedes hende at flygte i 2006.

Læs også

Emilies hjerteveninde med chokerende nyt: Nogen åbnede vores hoveddør

Det kom for nylig frem, at pensionisten Finn Petersen har fået endevendt sit hus fire gange, efter at bekymrede borgere havde henvendt sig til politiet med mistanke om, at nogen blev holdt indespærret i hans hus i Korsør. 

Lokale borgere mente at have hørt kvindeskrig og bankelyde fra boligen, men ransagningerne rensede den ældre mand for mistanke.

Kurt Kragh mener ikke, at det er ualmindeligt, at folk bliver 'overopmærksomme og bilder sig selv ind, at de hører bankelyde og skrig, selvom der ikke er noget at komme efter. Folk bliver simpelthen påvirkede af sagerne fra udlandet. Historierne om Natascha Kampusch og Fritzl spøger.

Det kan lyde voldsomt, at det var nødvendigt at ransage 67-årige Finn Petersens hus hele fire gange, men det er ikke usædvanligt, forklarer Kurt Kragh.

- Vi har haft sager, hvor vi har ransaget flere gange for at finde hemmelige rum. Man kan godt lave hemmelige rum i et hus som er meget svære at finde. Man laver først en indledende ransagning, hvor man går det rimeligt sporadisk igennem. Så kan man få nye henvendelser fra naboer, som fører til, at man leder flere gange. Vi har haft sager, hvor vi først har fundet det hemmelige rum efter flere ransagninger, siger han til BT.

Læs også

Frivillige mistænkte ægtepar for at holde Emilie fanget i hus: Satte gang i ulovlig overvågning

Kurt Kragh tilføjer, at der meget vel kan være en 'copycat' på spil, hvilket er grunden til, at politiet leder efter skjulte rum hos almindelige borgere, men selv tror han, at Emilie Meng er død. Det er dog vigtigt, at politiet holder alle muligheder åbne, understreger han.

17-årige Emilie Meng, som siden sin forsvinden er fyldt 18 år, har været sporløst forsvundet siden 10. juli klokken fire om morgenen, hvor hun skiltes med sine veninder ved Korsør Station efter en fest.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip