Ekspert om kronprinsparrets beslutning: Et klogt valg

Foto: Shutterstock

Ekspert kalder det for et klogt valg at have flyttet børnene fra Herlufsholm Kostskole.

I går kunne kronprinsparret efter længere tids spekulation meddele, at man nu havde fået fremtiden på plads for prins Christian og prinsesse Isabella.

Prins Christian blev taget ud af Herlufsholm Kostskole i kølvandet på TV 2’s dokumentar om skolen, som skabte stor røre i samfundet. Ligeledes blev det besluttet, at prinsesse Isabella ikke skulle starte i 9. klasse på samme skole.

Læs også

Kronprinsparret bekræfter: Her skal børnene gå i skole

I stedet skal prins Christian starte i 2.g på Ordrup Gymnasium i Gentofte. Prinsesse Isabella skal starte i 9. klasse på Ingrid Jespersens Gymnasieskole i København.  

Lars Hovbakke Sørensen, der er ekspert i Kongehuset og lektor ved Professionshøjskolen Absalon, kalder beslutningen for “meget klog”.

- Det viser, at de lytter til debatten og kritikken. Det kan give rigtig meget bonus i forhold til deres popularitet i befolkningen, siger han til TV 2.

Danskerne kan nemlig godt lide, at medlemmerne af Kongehuset har lyttet til den kritik, der har været fremme i forbindelse med afsløringerne på Herlufsholm.

Meningsmålinger viste i foråret, at valget af Herlufsholm Kostskole betød en dalende popularitet for kronprinsparret blandt danskerne.

Men kongehuseksperten er ikke i tvivl om, at kronprinsparrets popularitet - efter et mindre fald - nu igen vil stige.

- Danskerne kan godt lide, at de retter ind, når der er sket en ”fejl”. Det viser deres menneskelige ansigt, og at de er i øjenhøjde med befolkningen, siger Lars Hovbakke Sørensen.

Læs også

Ed Sheeran hylder Danmark: "Sikke et land"

 

Dagens Gossip