Eksperter om mundbind: Så lang tid skal vi gå med det

Foto: Shutterstock.com

Lige nu gælder kravet om mundbind i offentlig transport frem til den 31. oktober, men vi kan godt indstille os på, at vi kommer til at bære det i længere tid, og det kommer også til at gælde andre steder end i transportmidler.

Det næste halve år eller mere.

Så længe vurderer Brian Kristensen, der er sektionsleder i Central Enhed for Infektionshygiejne i Statens Serum institut, at vi i Danmark kommer til at bære mundbind. Det skriver B.T. 

Læs også

Mette Frederiksen vil finansiere ny plan med bøder til danskerne

Det stemmer overens med epidemiologiprofessor Allan Randrup Thomsen vurdering. Han tvivler på, at kravet bliver fjernet, før der er en vaccine på plads. 

Supermarkeder, shoppingcentre og uddannelsesinstutioner

I denne måned blev kravet om mundbind i offentlig transport indført i det danske land. Men Allan Randrup tror, at vi skal indstille os på, at kravet også kommer til at gælde andre steder.

“Vi ser allerede, at det bliver indført på nogle uddannelsesinstitutioner. Hvis vi ser et nyt opsving – især lokalt – kan det sagtens være, at der kommer anbefalinger i supermarkeder, shoppingcentre og uddannelsesinstutioner, og hvis situationen bliver tilstrækkeligt alvorlig, kan det godt gå hen og blive et krav,” siger han til B.T. 

Sverige tror ikke på mundbind

Der har været rigtig meget diskussion om brugen af mundbind, og hvorvidt det hjælper mod corona-smitte. Ikke kun i Danmark, men også i vores nabolande.

I Tyskland er mundbind obligatorisk i butikker og andre indendørs steder med offentlig adgang, mens der i Sverige intet krav er. Anders Tegnell, landets chefepidimolog, er ikke overbevist om mundbindets effekt mod Covid-10.

“Lande som Spanien og Belgien har fået deres befolkninger til at bære mundbind, men antallet af smittede er steget,” har han udtalt til det tyske magasin Bild ifølge B.T. 

Hvad synes du? Er kravet om mundbind i offentlig transport i Danmark okay? 

Læs også

Nu er det tid igen: Kæmpe-edderkopper invaderer danske hjem

 

 

 

 

Dagens Gossip