Ekspertgruppe med dyster forudsigelse: Op mod 3.200 smittede om dagen i november

Foto: Shutterstock

En dansk corona-ekspertgruppe forventer, at der i midten af november kan være op til 3.200 smittede om dagen.

I takt med at det er blevet koldere, og danskerne er begyndt at tilbringe mere tid indenfor end udenfor, har covid-19-virussen også fået bedre vilkår.

Det kan tydeligt ses i antallet af dagligt smittede, der er steget meget i løbet af den seneste tid. I går var antallet af smittede på mere end 1.100, og det tal ventes kun at stige i løbet af den kommende tid.

Læs også

99,7% er færdigvaccineret: Nu har de landets næsthøjeste smittetryk

Ifølge Statens Serum Institut så har en coronaekspertgruppe regnet sig frem til, at der i midten af november kan være helt op til 3.200 daglige smittede.

Deres matematiske model fortæller, at der i midten af november kan være 600-3.200 dagligt smittede, mens antallet af nyindlæggelser formentlig vil ligge på mellem 25 og 110 på daglig basis.

“Modellerne viser, hvordan det vil gå i et scenarie, hvor aktiviteten i samfundet og vaccinationstilslutningen begge svarer til det niveau, vi har nu,” lyder det i en pressemeddelelse fra læge Camilla Holten Møller, der er leder i ekspertgruppen for matematisk modellering, der står bag ovenstående prognose.

Vil man gerne læse lidt positivt nyt, skal man kigge forbi sundhedsminister Magnus Heunickes Twitter-profil. I dag kan han nemlig meddele, at 75 % af alle danskere over 12 år er færdigvaccinerede mod covid-19.

 

Læs også

Ung dansker død med corona