En 27-årig mand fra Kastrup skød en gammel ven i hovedet: Nu er dommen faldet

21/11/2023 12:54

Kamille Isaksen

Indland
Foto: Google street view
Foto: Google street view
En 27-årig mand fra Kastrup skød sin gamle ven i hovedet flere gange, nu er dommen faldet.

Mest læste i dag

I Københavns Byret er en 27-årig mand fra Kastrup blevet dømt skyldig i drabsforsøg på en tidligere ven. Manden blev anklaget for at skyde den 29-årige, som han tidligere havde haft et venskab med, tre gange, herunder to skud direkte i hovedet.

Den 27-årige mand erkendte skyderiet, men hævdede, at det var i selvforsvar. Retten valgte dog at afvise nødværgeargumentet.

Det skriver Ekstra Bladet. 

Ifølge den dømte havde venskabet med den 29-årige været truende og anspændt. Den 27-årige havde angiveligt anskaffet sig en pistol som følge af den påståede trussel.

Episoden fandt sted udenfor den 27-åriges lejlighed på Gammel Kirkevej i Kastrup, hvor den 29-årige mødte op. Den 27-årige mente at have set den 29-årige som en trussel og tog derfor sin pistol med sig ud.

Selvom den 27-årige ringede til politiet og hævdede at handle i selvforsvar, konkluderede retten, at der ikke var belæg for nødværge. Retten fastslog, at den 29-årige ikke udgjorde en trussel, da han ikke bar en pistol, som den 27-årige havde antaget. Desuden havde den 27-årige angiveligt ikke følt sig angrebet.

Selvom den dømte nægtede at have forsøgt at slå den 29-årige ihjel, fastslog retten, at den 27-årige sandsynligvis anså skuddene som potentielt dødbringende.

Nu venter retten på at fastslå straffen. Anklagerne kræver 12 års fængsel, mens den 27-åriges forsvarsadvokat argumenterer for en straf på otte år, idet den dømte selv alarmerede politiet.