Én af Danmarks største koncerner er ikke i tvivl: Ansætter helst kvinder

Foto: Shutterstock

Hos bilkoncernen K. W. Bruun er det nemmest at få et job, hvis man er en del af det kvindelige køn.

De seneste par år har stået i ligestillingens navn, og der har blandt andet være fokus på at få flere kvinder i topjobs. 

Enkelte virksomheder og politikere har foreslået at arbejde med deciderede kvindekvoter, som gør, at virksomheder er tvunget til at sørge for at minimum 'x' antal procent af deres ansatte er kvinder.

Læs også

Cecilie Haugaard med opråb: Vil have ny lov indført

Flere har kritiseret ideen med argumentet, at dét netop ikke er ligestilling, da det naturligvis er den bedst egnede, som bør få stillingen, men lige netop sådan et koncept arbejder én af Danmarks og Nordens største bilimportører, K. W. Bruun, efter. 

Det skriver Finans ifølge B. T. 

Den mere end 100 år gamle koncern beskæftiger omkring 500 medarbejdere og er én af de største importører i Norden af biler og reservedele fra mærker som Peugeot, Citroën, Opel, Fiat og Jeep.

Cirka 35 procent af disse 500 medarbejdere er kvinder, og det har ledelsen i koncernen nu besluttet sig for, ikke er godt nok. 

"Vi tænker en smule anderledes, og det gør vi alt sammen for at skabe et motiverende og balanceret miljø på arbejdspladsen," har bestyrelsesformand Anders Bruun udtalt til Finans om årsagen til, at de hellere ansætter kvinder. 

Godt nok vil en bedre kvalificeret mand nemlig blive valgt over en kvinde, men hvis to ansøgere af hvert sit køn er lige kvalificerede, så lægger koncernen ikke skjul på, at de konsekvent vælger kvinden, og det vil de blive ved med, indtil mindst 40 procent af deres ansatte er kvinder. 

Det handler for koncernen om at skabe en varieret sammensætning af medarbejdere, fordi de tror på, at det er vigtigt for arbejdsmiljøet. 

"Derudover prioriteres ansættelse af højtuddannede kvinder for på sigt at kunne rekruttere internt til øvrige ledelsesniveauer," står der desuden i koncernens ledelsesberetning, som altså afslører, at de også ønsker flere kvinder i chef-stillinger. 

Anders Bruun slår dog fast, at der ikke er tale om en aktivistisk handling, men derimod blot et forsøg på at forbedre arbejdsmiljøet. 

Læs også

DR-vært får nyt job: "Jeg glæder mig"

 

 

 

Dagens Gossip