Èn helt speciel ting skaber kaos foran Netto: Nu reagerer de langt om længe på sikkerhedsflop

23/10/2023 10:59

Emil Martesen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu reagerer Netto langt om længe på sikkerhedsfloppet.

Mest læste i dag

I Københavns bydel Nordvest har en ny trafikspærring på Slotsgade skabt mere ravage end ro.

Intet mindre end to gange er det gået galt på Slotsgade på Nørrebro - og den ene gang kunne have været rigtig alvorlig.

Det skriver KøbenhavnLIV.

Humlen er en spærring - nærmere bestemt en pullert - der ifølge Københavns Kommune skulle gøre gaden mere tryg og stadig tillade varelevering til Netto mellem kl. 9 og 12.

Men realiteten er en anden.

Netto modtager nemlig sine varer langt før pullerten åbner.

Beboeren Kasper Lidegaard lægger heller ikke skjul på, at han har observeret mindst to uheld i området inden for tre uger som følge af dette problem:

"Jeg har set lastbilen bakke ind i en lille Citröen C3, og forleden var der en kvindelig cyklist, der blev ramt af lastbilen. Og det er bare de uheld, som jeg har set", lyder det fra Nørrebro-beboeren.

Teknik- og Miljøforvaltningen har reageret på bekymringen og har sat skilte op for at forbyde lastbiler ad Slotsgade ved Baggesensgade. De har også anmodet politiet om at føre skærpet tilsyn for at forhindre lastbiler i at bakke i området. Derudover har de indført et midlertidigt skilt ved Stengade/Nørrebrogade for varelevering til Netto i Slotsgade.

Teknik- og Miljøforvaltningen har opfordret Netto til at planlægge vareleveringer efter kl. 9 for at mindske generne for cyklister på Nørrebrogade. Alternativt kan Netto trække varer over fortov og cykelsti, hvis de ikke kan få adgang til Slotsgade på det rigtige tidspunkt.

Netto er i øjeblikket ved at undersøge situationen og finder midlertidige løsninger for at håndtere vejarbejdet og de ændrede forhold. De har forpligtet sig til at løse problemet, selvom det kan være lidt besværligt.

Mens nogle har foreslået, at Netto får medkontrol over pullerten, har Teknik- og Miljøforvaltningen afvist dette forslag, idet det vil indebære omkostningstunge ændringer og øget kompleksitet. De opfordrer i stedet til at genoverveje tidsrammen for pullertens funktion baseret på en fremtidig evaluering, hvis behovet opstår.