En million rejsekort bliver lukket - og du skal selv betale for et nyt

En million rejsekort bliver lukket.

En million rejsekort udløber inden længe, og kunder skal selv betale for at få et nyt. Men det møder kritik fra flere sider.

Rejsekortet udløber og bliver tvangslukket efter fem års brug, og kunder skal selv betale for at få et nyt. Det skriver Ekstra Bladet.

DSB vurderer i en ny rapport, at godt en million kunder skal have udskiftet deres rejsekort frem mod 2020. Ifølge Rejsekort A/S er det nødvendigt af tekniske årsager, fordi kortene generelt begynder at blive ustabile og virke dårligere efter fem år. 

Kunder får besked om, at deres kort bliver lukket, og at de skal huske købe et nyt rejsekort til 50 kroner, inden deres gamle bliver annulleret.

Udover de 50 kroner skal rejsende af med yderligere 100 kroner, som er minimumsbeløbet, Rejsekort A/S kræver, at kunder indbetaler på nye rejsekort. 

Beløbet på det gamle rejsekort kan ikke overføres til det nye kort. Det bliver i stedet udbetalt til kundens NemKonto. 

Læs også

Vrede over rejsekort-bøder: Mange aner ikke, at dette er strengt forbudt

Men Lone Fruerskov Andersen, der er kundeambassadør hos DSB, mener ifølge Ekstra Bladet, at det er urimeligt at opkræve penge, når kunder skal have et nyt rejsekort.

Hun anbefaler, at gebyret på 50 kroner bliver fjernet helt, og derudover foreslår hun, at det skal være muligt at overføre restsaldoen fra det gamle rejsekort til det nye. 

Lone Fruerskov Andersen mener desuden, at processen omkring udskifting ikke er kundevenlig nok. Rejsekort A/S bør automatisk sørge for, at de berørte kunder får et nyt kort.

Forbrugerådet Tænk er enig i kundeambassadørens kritik.

Mange rejsekort udløber inden længe.

Aske Wieth-Knudsen, der er underdirektør i DSB Kommerciel, erkender over for Ekstra Bladet, at nogle processer kan være lidt bøvlede.

- Kundeambassadøren er nu kommet med en fornuftig anbefaling om, at vi skal gøre det mere enkelt for kunderne at få et nyt rejsekort, så de uden ophold og besvær kan rejse videre. Vi vil i den forbindelse også kigge på gebyret, som kunderne i dag betaler for at få et nyt kort. 

- Vi er i hvert fald tilhænger af, at det skal være gratis at få et nyt rejsekort, når det udløber, hvis vi kan finde finansieringen. Og rent teknisk vil vi se nærmere på, hvordan det kan lade sig gøre at overføre saldoen fra gamle til nye kort, siger Aske Wieth-Knudsen.

Læs også

Far får røven på komedie, da han misforstår datters sms: Nu griner hele internettet af ham

Han tilføjer dog, at det ikke er op til DSB alene at beslutte, om gebyret ska fjernes, og restsaldoen skal kunne overføres fra det gamle til det nye rejsekort.

DSB vil dog drøfte sagen med de øvrige selskaber, som står bag rejsekortet, i næste måned. 

Der er i alt udstedt over 2,5 millioner rejsekort.

Vrede over rejsekort-bøder: Mange aner ikke, at dette er strengt forbudt

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip