Endelig: Så er der nyt fra Statsministeren

Mette Frederiksen røbede ikke meget, men er grundlæggende optimist. Foto: Shutterstock

I et interview med 21 Søndag svarede Mette Frederiksen på spørgsmål vedrørende fase to af genåbningen af Danmark.

Bare en halv time før starten af 21 Søndag på DR, meldte Mette Frederiksen ud, at hun skulle deltage i programmet. Det samme gjorde hun for et par uger siden, hvor hun fortalte om første stadig af genåbningen af Danmark.

Her til aften handlede det så om genåbningen af Danmark, den såkaldte fase to. Mette Frederiksen ville ikke komme ind på konkrete områder, der skulle åbnes, men alligevel røbede interviewet flere interessante ting.

Under interviewet fortæller hun til Kåre Quist, at der er en kæmpe risiko forbundet med at åbne landet mere op. Derfor skal man også passe på, at samfundet ikke åbnes op for hurtigt. Det kan medføre, at hele Danmark må lukkes ned igen. Det vil ske, hvis smittetrykket stiger for meget.

Statsministeren pointerede også, at der kan være stor risiko forbundet med at åbne landet for langsomt op. Det er derfor en hårfin balancegang.

Det tyder dog på, at Danmark om præcis en uge vil komme til at åbne mere op.

Kåre Quist spurgte statsministeren om, hvorvidt hun tror på en større genåbning af Danmark den 10. maj. Til dette svarede statsministeren, at hun er grundlæggende optimist. Det indikerer selvfølgelig, at Mette Frederiksen regner med en større åbning af landet. 

Hvad der åbnes op for, er stadig uvist. Mette Frederiksen forventer ikke, at der kommer flere informationer før den 10. maj, eller få dage før. 

“Jeg kommer ikke til før umiddelbart før den 10. maj at sige, hvad vi kan åbne op,” siger Mette Frederiksen under interviewet til DR.

Læs også

På trods af øget smittetryk: Gode nyheder i Danmark

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip