På trods af øget smittetryk: Gode nyheder i Danmark

Foto: Morten Rasmussen/Ritzau Scanpix

Selvom smittetrykket er steget i Danmark, er der alligevel gode nyheder i dag.

Det er nu 16 dage siden, at de mindste børn atter blev sendt tilbage til institutioner og folkeskoler efter flere ugers ‘coronafri’. Eksperter forventede, at der skulle gå mindst 14 dage før man ville kunne se effekten i et øget smittetryk.

14 dage var også cirka hvad der gik, før smittetrykket i Danmark begyndte at stige igen, dog ikke til et niveau der var bekymrende.

Læs også

Forfærdelig melding: Coronavirussen kan sprede sig i 2 år

I dag er der så gode nyheder trods, at smittetrykket fortsat er lidt højere end tidligere. Statens Serum Institut kan nemlig oplyse, at der er færre indlagte med coronavirus siden i går.

Statens Serum Institut fortæller, at der er seks færre indlagt med coronavirus, hvilket betyder, at der nu er 249 danskere indlagte, mens 61 af disse er på intensiv. 44 danskere ligger i øjeblikket i respirator.

I torsdags var der 62 indlagt på intensiv og 50 i respirator. Disse tal er dermed også dykket.

Over 200.000 danskere testet

I dag var ligeledes dagen hvor Danmark rundede 200.000 coronatests. Antallet af testede danskere lyder dermed på 206.576. Ud af disse er 9.311 bekræftet smittet, mens 6.729 har overstået deres infektion.

460 danskere har mistet livet, men der bør huskes på, at antallet blot beskriver hvor mange danskere, der har mistet livet, efter at de blev smittet med coronavirus, og ikke at de nødvendigvis er døde af virussen.

På verdensplan er 3.130.800 blevet bekræftet smittet, mens 227.051 har mistet livet.

Læs også

Folketinget vedtager ny coronaaftale

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip