Endnu et barn død af farlig bakterie

Foto: Shutterstock

Styrelsen for Patientsikkerhed oplyser at endnu et barn er afgået ved døden som følge af komplikationer til E.Coli-bakterien.

Endnu et barn er død efter sjældne komplikationer til E.Coli-bakterien VTEC. Det har Styrelsen for Patientsikkerhed skrevet på Twitter.

De to dødsfald i henholdsvis København og Odense har ingen umiddelbar sammenhæng.

"To børn er døde i hhv Fyn og i Københavnsområdet som følge af sjælden komplikation til E. Coli-bakterien VTEC. De to tilfælde er ikke relateret. Vi har orienteret forældre i de relevante institutioner. Myndighederne arbejder intenst på sagen," skriver Styrelsen for Patientsikkerhed.

Læs også

Dansk børnehave og skole lukket: Barn død efter infektion

'Fyens.dk skriver, at Børnehuset Solstrålen og Gislev Friskole er lukket, efter et barn afgik ved døden på grund af infektionen. Ifølge skoleleder Maja Kvist døde barnet på sygehuset af akut nyresvigt.

Det andet dødsfald drejer sig om en dreng fra 0. klasse fra Bavnehøj Skole i København. Skolelederen Pia Grevelund har bekræftet overfor BT, at en af deres elever af afgået ved døden som følge af bakterien. Også her er dødsårsagen akut nyresvigt.

Drengen døde lørdag den 24. august, men skolen blev først lukket fredagen efter. Skolens elever har derfor potentielt været udsat for bakterien i næsten en uge inden skolen blev rengjort weekenden efter.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip