Endnu et varmt ferieland kan blive lukket ned for danskerne

Foto: Finn Byrum/Ritzau Scanpix

Når udenrigsministeriet på torsdag skal opdatere deres rejsevejledning, så peger det på, at yderligere to lande vil blive 'lukket' ned for danskerne.

Danskerne fik tidligt besked på, at de nok skulle indstille sig på at holde sommerferie i Danmark. I løbet af foråret og den tidlige sommer, stod det dog klart, at der alligevel ville blive åbnet op for rejser til udlandet.

Læs også

Indkalder til corona-pressemøde

I løbet af de seneste uger, er der igen blevet lukket ned for flere af disse lande fra den danske regering, og det skyldes, at smittetallet i det pågældende land er for højt.

For at et land kan blive ¨’åbnet’ for regeringen, kræver det, at der er under 20 smittetilfælde per 100.000 indbyggere i landet. Hvis et land skal blive ‘lukket’ af regeringen, skal landet overstige 30 smittetilfælde pr. 100.000 indbyggere.

Det skete blandt andet med Spanien i sidste uge, hvor regeringen nu ikke længere opfordrer danskerne til at rejse af sted. I løbet af den seneste tid er Belgien også rykket over de 30 smittetilfælde, og det vil højst sandsynligt betyde, at Sundhedsministeriet fraråder alle ikke nødvendige rejser til Belgien fra på torsdag klokken 16.00.

Malta kan blive lukket ned

Belgien er dog ikke det eneste lande, der ligger på vippen. Det gør den varme ø, Malta også. På Malta er der i øjeblikket registreret 29,3 smittetilfælde pr 100.000 indbyggere, hvilket tal fra ECDC viser ifølge B.T.

Hvis dette tal rykker over 30, inden torsdag klokken 16.00 i denne uge, så vil regeringen fraråde alle ikke nødvendige rejser til Malta.

Hvis et land skal åbne op igen, vil det kræve, at tallet bevæger sig ned under 20 smittetilfælde pr. 100.000 indbyggere. Derfor skal vi heller ikke forvente, at det vil komme til at ske i nærmeste fremtid for Spanien, der i øjeblikket ligger på 37.9.

Læs også

Chok på dansk kostskole: Gemte 31 poser kokain på sit værelse

 

 

 

Dagens Gossip