Er du en rigtig slikmund? Så bør du kende til denne nye huskeregel

Skrevet af Kamille Isaksen

2 uger siden

|

30/05/2024
Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den nye huskeregel skal minde en om, hvor meget slik man egentlig bør spise i løbet af en uge.

Dagens topnyheder

Findes der noget bedre end at slå fødderne op på sofaen med en god skål slik i hånden? Det er der nok ikke mange danskere, der synes. Det danske folkefærd er nemlig kendt for deres søde tand, men nu viser det sig, at danskerne rent faktisk indtager for meget slik i løbet af ugen. 

Det skriver TV 2

Den gennemsnitlige dansker indtager hele 20 håndfulde slik og snacks om ugen, hvilket er fire gange mere end de anbefalede mængder. For at imødegå dette problem har Fødevarestyrelsen lanceret en ny huskeregel: "Højst fem håndfulde om ugen".

Denne anbefaling er designet til at hjælpe danskerne med at reducere deres sukkerforbrug og skabe en sundere livsstil. 

"Vores anbefaling kommer, fordi danskerne spiser alt for mange snacks og søde sager. Faktisk spiser vi op til fire gange så meget, som er passende for en sund kost," siger Charlotte Kølln.

Fødevarestyrelsen oplyser, at danskerne i dag spiser hvad der svarer til 20 håndfulde snacks og søde sager om ugen. Dette inkluderer slik, chips, kage, is samt saftevand og sodavand. Derfor håber de på, at den nye huskeregel skal være en enkel og forståelig måde for danskerne at navigere i sundhedsjunglen på.

Huskereglen er dog vejledende, da forskellige snacks og søde sager fylder forskelligt. Håndfulde kan derfor være en god måleenhed, da størrelsen ofte passer til den mængde, man bør indtage. 

Så næste gang du står og skal til at blande ‘Bland selv slik’, så kan du overveje at have den nye huskeregel i baghovedet.