Ernst har fejlagtigt fået 6.000 af staten: Må ikke betale dem tilbage

Foto: Shutterstock

Flere danske husstande har fejlagtigt fået udbetalt varmechecken på 6.000 kroner.

Den 10. august kunne over 410.000 danske husstande glæde sig over, at varmechecken på 6.000 skattefrie kroner blev udbetalt. Penge, som skulle gå til de stigende energipriser.

Pengene blev udbetalt til folk, som tjente under 650.000 om året efter AM-bidrag. Desuden skulle man bo i en bolig, som opvarmes af gasfyr eller en husstand, der har oplevet de samme prisstigninger for opvarmning af hjemmet.

Læs også

Men sommervarmen må have påvirket Energistyrelsens system, for flere har nemlig fået de 6.000 kroner udbetalt uden at være berettiget til dem. En af dem er Ernst Nielsen fra Horsens.

Ernst har ikke haft gasfyr i halvandet år, da man overgik til fjernvarme i stedet for. Det var derfor en målløs Ernst Nielsen, som 10. august kunne se kontoen blive 6.000 kroner rigere.

- Jeg synes, det er forkert. Det var da bedre at give pengene til nogen, som har brug for dem, siger han til DR.

I alt har varmechecken kostet 2,4 milliarder kroner at udbetale. Men hvordan kan man fejlagtigt få 6.000 kroner udbetalt? Det er sket, fordi oplysningerne i det såkaldte BBR-register ikke er blevet rettet, da fjernvarmen i sin tid blev sat til.

Energistyrelsens regnemaskine har derfor automatisk sendt pengene afsted, som om der stadig var et gasfyr, selvom fyret er pillet ned for lang tid siden som i Ernst Nielsens tilfælde. Ernst Nielsen fortæller, at han slet ikke kendte til fejlen i BBR, før han modtog varmechecken.

- Jeg regnede med, at når VVS-manden sendte papirerne ind til fjernvarmeselskabet, så ordnede de det med kommunen, siger Ernst Nielsen.

Selvom det er kommunerne, der står for BBR-registret, så skal man som boligejer selv gå ind og rette oplysninger om sin bolig, hvis man for eksempel skifter varmekilde fra gasfyr til fjernvarme.

Når man har gjort det, så skal kommunen godkende ændringen i BBR-registret. Men selvom ejere altså selv har pligt til at opdatere forkerte BBR-oplysninger, så må de alligevel gerne beholde den varmecheck, som de aldrig skulle have haft udbetalt.

Belønningen på 6.000 kroner for at have rod i ens BBR-registrering er nemlig skrevet ind i loven om varmechecken. Det vides ikke, hvor mange af de mere end 410.000 danske husstande, der fejlagtigt har fået udbetalt varmechecken.

Læs også

DMI med trist nyhed: Nu er det slut

 

 

Dagens Gossip