EU vil tvinge danske mænd på barsel

Foto: Shutterstock

Ifølge Troels Lund vil EU vil gennemtvinge øremærket barsel til mænd i Danmark. Det skal hjælpe med at fremme kvinder på arbejdsmarkedet.

Nej tak.

Gemmen en lang årrække har skiftende regeringer i Danmark ikke ønsket at indføre øremærket barsel til mænd, og det har fået EU på banen.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) oplyser nemlig ifølge Ritzau, at selvom regeringen kæmper imod, så ønsker EU at vedtage et direktiv, der indfører øremærket barsel til mænd - deriblandt de danske.

Læs også

Kvinde opdagede fremmed mand på sin altan: Ringede straks til politiet, da hun så, hvad han hældte ud

Lige nu står den øremærkede barsel til at blive på to måneder, og ifølge direktivet vil de to måneder bortfalde, hvis de ikke øremærkes faderen.

Formålet med den øremærkede barsel er at skabe mere ligestilling på arbejdsmarkedet, så det ikke kun er kvinder, der tager barsel.

Ved at få mændene til også at gå hjemme, er det håbet, at man samtidig sender flere kvinder i arbejde og dermed også opnå lønforhold, der matcher mændenes.

Læs også

Mille Dinesen afslører: Her er faderen til mit barn

Hos regeringen mener Troels Lund Poulsen dog, at det være op til den enkelte familie selv at indrette deres barsel. Det skriver TV2.

- Det er en position, vi fra dansk side prøver at bekæmpe, for vi er imod det. Vi mener, det er et nationalt anliggende. Og vi mener, at det er et familieanliggende, hvor den enkelte familie skal have lov at indrette sig, som man finder det bedst, siger Troels Lund Poulsen.

Læs også

Forskning: Derfor forelsker du dig i din kollega

Udmeldingen kommer samtidig med offentliggørelsen af en undersøgelse lavet af Epinion på vegne fagforeningen HK, der viser, at mere end halvdelen af de 24-45 årige mænd med børn gerne ville have holdt længere barsel.

56 procent af mændene i undersøgelsen har kun holdt en måneds barsel eller mindre, og som det det er i dag, tager mødre ni gange så meget barsel som fædre.

I samme undersøgelsen blev mændene spurgt, hvorfor de ikke bare holder længere barsel, og her svarer mændene blandt andet, at det skyldes, at barsel er vigtigst for moren og at familiens økonomi også spiller en rolle.

 

Dagens Gossip