Forskning: Derfor forelsker du dig i din kollega

Foto: Shutterstock

Der er en god forklaring på, hvorfor så mange mennesker får et godt øje til deres kollega.

Glem alt om nattelivet, Tinder eller blind-dates. Hvis du er ude på at score, skal du bare gå på arbejde.

Dette råd kan adskillige mennesker nikke genkendende til, da arbejdspladser ofte er et yndet sted af forelske sig. Det skriver Independent.

Faktisk viser tal fra Totaljobs, at 22 procent af 5.795 adspurgte briter har mødt deres nuværende partner via deres arbejdsplads. Til sammenligning har 13 procent af de adspurgte mødt hinanden gennem online dating, mens kun 10 procent har truffet hinanden under en bytur.

Læs også

Mænd forlader oftere deres partner af denne årsag

Hvad enten der er tale om det klichefyldte julefrokost-knald, en hemmelig kontoraffære eller den helt store kærlighed, der fører til villa, volvo og børneflok, så har de fleste danskere formentlig også prøvet at have et godt øje til en kollega, og det er der en ganske god forklaring på.

- Mange voksne bruger minimum 1.680 timer om året på kontoret, og dermed spenderer du mere tid med dine kolleger end stort set alle andre mennesker, lyder det fra David Brudö, der er stifter af app’en Remente, der har til formål at styrke folks mentale helbred.

Dermed ser du dine kolleger oftere, end du ser dine venner og din familie, og det sætter med tiden følelser i gang

Læs også

Bilist pløjede bevidst ind i motionscyklister: Nu har politiet anholdt 22-årig mand

David Brudö forklarer, at den store timemængde, du bruger i selskab med dine kolleger, også gør, at du med tiden har lettere ved at forelske dig i én af dem.

- Selvom du ikke har indflydelse på, hvem dine kolleger er, så er der store chancer for, at I vil opnå fælles interesser. Når man arbejder sammen med nogen dagligt, så lærer man hurtigt, hvordan de reagerer på forskellige problemer, håndterer stress og interagerer med andre, forklarer han. 

Af samme grund giver din arbejdsplads dig ofte mulighed for at opnå et meget nært kendskab til personer på en sådan måde, som du ikke vil kunne opnå andre steder.

Læs også

Lars Løkke udstillet med kokain: Narko-billede går nettet rundt

- Det er også nærliggende at begynde at dele personlige informationer og dele problemstillinger, som ikke har med kontoret at gøre - muligvis over en middag eller en fyraftens-drink, forklarer han.

Dermed lægges der med tiden op til, at man også deler personlige informationer og følelser med sine kolleger, og dette er ofte med til at rokke ved vores følelser for andre mennesker.

Ud fra den undersøgelse, der er foretaget blandt 5.795 englændere, viser tallene, at hele to ud af tre personer er villige til at date en kollega. Samtidig svarer 76 procent dog også, at de vil være villige til at holde forholdet hemmeligt overfor deres andre kolleger for at undgå splid og komplikationer.

Chili con carne - Denne opskrift er på noget af det skønneste simremad fra det mexicanske køkken. Denne chili con carne opskrift er nem at lave og smager så englene synger.

 

Dagens Gossip