Europa-Parlamentet er ikke i tvivl: Boykotter brødrene Price

21/11/2023 15:55

Kamille Isaksen

Indland
Foto: Heidelberg Finn/Ritzau Scanpix
Foto: Heidelberg Finn/Ritzau Scanpix
En beslutning om at aflyse et nytårsarrangement på en af Brdr. Price-restauranterne i København har udløst kontroverser

Mest læste i dag

En beslutning om at aflyse et nytårsarrangement på en af Brdr. Price-restauranterne i København har udløst kontroverser. Europa-Parlamentet har valgt at droppe arrangementet efter protester fra Enhedslisten og Socialdemokratiet.

Baggrunden for konflikten ligger i en uoverensstemmelse mellem Brdr. Price og 3F, der har påvirket restaurantkæden siden overenskomsten blev opsagt i april. Politikerne, herunder Nikolaj Villumsen fra Enhedslisten, er imod at støtte restauranter involveret i en igangværende konflikt med fagforeningen.

Det skriver Altinget

Adam Price, en af tv-stjernerne bag Brødrene Price, reagerede på aflysningen fra Europa-Parlamentet. Han udtrykte tvivl om, hvorvidt politikerne kontrollerer overenskomster, når de spiser ude i Danmark.

– Jeg vil tillade mig at stille spørgsmålstegn ved, om de selvsamme politikere undersøger, om der er overenskomst, hver eneste gang de selv skal ud at spise i Danmark. For så må valgmulighederne siges at være ret begrænsede, lyder svaret.

Tidligere blev Brdr. Prices programmer kritiseret for at håndtere konflikten med 3F humoristisk i "Spise med Price". Mathias Kring Niebuhr fra Socialdemokratiet var rasende og anklagede tv-stjernerne for at latterliggøre fagforeninger og kritisere deres ansattes lønforhold.

Reaktionerne fra politikerne fik Adam Price til at afvise anklagerne på sin Instagram-profil og spurgte retorisk, om nogen virkelig troede, at han og hans bror bevidst ville genere fagbevægelsen gennem deres tv-program.