Færdig hos DR: “Der er brug for en ny start”

Foto: Shutterstock.com

Der er brug for en ny start for afdelingen, lyder det fra DR, der har valgt at afslutte samarbejdet med dramachef Christian Rank.

DR Drama har med dramachef Christian Rank i spidsen leveret danske dramaproduktioner såsom ’Ulven Kommer’ og ’Julefeber’, men nu er samarbejdet slut.

Det oplyser DR i en pressemeddelelse. 

Læs også

Medie afslører: Denne tv-vært fældede Jes Dorph-Petersen

Det er udskydelsen af serien om ’Leonora Christina’, og den turbulens, det har medført, der er skyld i, at Christian Rank er færdig hos DR.

Det forklarer Henrik Bo Nielsen, der er direktør for DR Kultur, Børn og Unge.

“Christian har gjort et kæmpe stykke arbejde med at skabe storartet dansk drama i et fiktionsmarked i hastig udvikling, og det skal han have den største tak for. I skyggen af udsættelsen af 'Leonora' og den turbulens, det har medført, står det dog klart, at der ikke længere kan skabes den fornødne ro, det kræver at løse de konkrete udfordringer, og samtidig gribe de muligheder, der fremover er på fiktionsområdet. Den vurdering deler Christian Rank og jeg. Der er brug for en ny start for afdelingen,” lyder det.

Afgående dramachef Christian Rank. Foto: \nMichael Langhoff.

Leonora-produktionen har været et vigtigt projekt for afgående dramachef Christian Rank, og derfor er han også er ked af, at det har været nødvendigt at udsætte produktionen. 

“Det har været et udfordrende forløb, situationen er nu fastlåst, og derfor forstår jeg DR’s ønske om, at der skal skabes ro omkring DR Drama, så DR fortsat kan levere dansk tv-fiktion i særklasse,” udtaler Christian Rank. 

Den kommende tid vil DR Drama fokusere på de 14 produktioner, der er i gang, og stillingen som dramachef vil blive slået op på et senere tidspunkt. DR Dramas souschef, Marianne Bennetzen, konstitueres indtil en ny dramachef er på plads, skriver DR.

Læs også

Efter 11 år er det slut for Anders Breinholt

 

 

 

 

Dagens Gossip