Færdig som minister efter 14 dage: Nu deler Mia Wagner tankevækkende opslag

Skrevet af Kamille Isaksen

07/12/2023
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
I et åbent opslag på sin personlige Instagram delte Mia Wagner sine tanker og takkede offentligheden for deres støtte.

Mest læste i dag

Efter kun få dage på posten træder den nyudnævnte digitaliserings- og ligestillingsminister Mia Wagner tilbage på grund af helbredsmæssige årsager. 

Mia Wagner, der blev udnævnt den 23. november, har i en pressemeddelelse fra Statsministeriet meddelt sin fratræden.

I et åbent opslag på sin personlige Instagram delte Mia Wagner sine tanker og takkede offentligheden for deres støtte:

"Nogle gange må man give slip med begge hænder, tabe sig selv for at finde fodfæste et nyt sted. Det har jeg efterhånden prøvet nogle gange og skal åbenbart til det igen. Jeg er d.d. trådt tilbage som minister for digitalisering- og ligestilling. Min krop og vilje deler åbenbart ikke livsdrøm. Jeg har derfor meddelt Troels Lund, at jeg ønsker at stoppe som minister, for jeg er nødt til at lytte til min krop og tage hensyn til mit helbred."

Derudover udtrykte Mia Wagner stor ærgrelse over den nuværende situation og takkede offentligheden for deres støtte og omsorg. Hun delte også sin bekymring og rystelse over de helbredsudfordringer, hun har stået over for:

"Jeg er ved godt mod, og håber at yderligere undersøgelser kan give nogle svar. Jeg ved ikke, hvornår jeg er klar igen. Jeg synes hverken regeringen, Venstre eller jeg selv er i en sund position med en ministerstol uden minister på ubestemt tid."

I opslaget takkede hun også sine støtter, kolleger og det ministerium, hun fik mulighed for at arbejde med på kort tid.

Wagners pludselige tilbagetrækning som minister skaber en tom plads, der nu igen fyldes af Marie Bjerre.

Ydermere understregede Mia Wagner vigtigheden af at tage hensyn til sit helbred og nævnte, at hendes tilbagevenden ikke skulle være en kilde til bekymring, men skulle ske i hendes eget tempo.

Hun sluttede af med en opfordring til at støtte hendes efterfølgere og takke de dedikerede individer i regeringen for deres arbejde og engagement.

Se opslaget her: