Fantastisk nyt: Eksperter forventer flere penge på vej til disse danskere

21/09/2023 10:54

Emil Martesen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er god grund til at trække lidt ekstra på smilebåndet.

Mest læste i dag

Mens mange danskere måske glæder sig over udsigten til højere indlånsrenter, tegner der sig et mere komplekst billede for banksektoren.

Eksperter vurderer, at der med stor sandsynlighed vil komme flere renteforhøjelser på indlån, hvilket kan skade bankernes indtjening lyder det fra Børsen.

Men Julie Galbo, tidligere vicedirektør i Finanstilsynet og tidligere direktionsmedlem i Nordea, lægger ikke skjul på, at det ikke er så sort hvidt.

Hun fortæller, at vi står over for en ny æra i banksektoren:

"Det, man ser nu, er et udtryk for, at der er konkurrence i markedet, og det betyder, at når nogle begynder at hæve renten, følger andre efter".

Nicholas Rohde, der driver Bankresearch, påpeger, at 'enhver forhøjelse af indlånsrenten vil skade deres indtjening'.

Men han fortæller i samme ombæring, at vi måske overser en vigtig detalje her. Bankerne er nemlig på vej mod et rekordår, og deres indtægter er steget markant.

Så mens højere indlånsrenter kan virke som en umiddelbar trussel mod bankernes indtjening, er det værd at overveje, om denne nye konkurrence på indlånsområdet faktisk kan være en fordel.

Det kan tiltrække flere kunder og dermed øge bankernes indtægter på andre områder, som udlån og investeringer.

I sidste ende kan det vise sig, at denne nye konkurrence ikke kun er en velsignelse for bankkunderne, men også en skjult mulighed for bankerne til at diversificere deres indtjeningskilder og styrke deres position på markedet.